Părintele Ambrozie, sihastrul care s-a rugat 55 de ani într-o grotă din Buzău. Cânta îngereşte, era prieten cu vulturii şi cu urşii

4 aprilie 2015

de Iulian Bunilă

 

Un articol apărut în Adevărul, pe care am preferat să-l preluăm astfel, nu să punem link. Pe partea dreaptă a paginii de web sunt o mulţime de imagini foarte ... atrăgătoare, fără nici o legătură cu subiectul; ştim cu toţii ce se găseşte astăzi cel mai mult pe internet şi nu numai, şi n-am dorit să le reproducem sau promovăm.

Citește mai departe...

 

 

Câteva articole despre Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România (VI)

de David

 

Se pare că nu doar presa din Moldova a vorbit despre sărbătorile pe stilul vechi. Te-ai fi aşteptat ca aproape doar în Moldova să se vorbească despre stilul vechi, din cauza ucrainenilor, a vecinătăţii cu basarabenii, ruşii etc. Dar iată că şi în alte regiuni ale ţării s-a scris despre noi.

 

Citește mai departe...

Câteva articole despre Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România (V)

de David


De multă vreme vroiam să spun ceva despre cum sunt reflectate sărbătorile şi hramurile noastre în presa românească, iar acum, la acest început de an, s-a ivit ocazia ideală de a face acest lucru. Ca urmare, am ‘răsfoit’ internetul să văd cum au fost primite Naşterea, Tăierea împrejur şi Botezul Domnului din acest an. Şi am observat câteva lucruri interesante.

Citește mai departe...

Câteva articole despre Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România (IV)

de monah Partenie


Deşi acest serial îi aparţine lui David, l-am rugat să-mi îngăduie ca această parte, a IV-a, să o scriu eu, fiindcă cunosc îndeaproape subiectul pe care-l voi trata.

Citește mai departe...

Câteva articole despre Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România (III)

de David


Să mai spunem două vorbe despre ce se poate găsi pe internet despre stilul vechi. Mă doare destul de tare să văd că unii scriu porcării la adresa noastră, dar n-au făcut nici cel mai mic efort să afle dacă ceea ce afirmă este adevărat sau nu, cum spune prea sfinţitul, să ne găsească la noi acasă, aşa cum suntem noi, şi abia apoi să ne judece, să ne aprecieze ca oameni şi ca ortodocşi.

Citește mai departe...

Câteva articole despre Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România (II)

de David


De curând, mai precis în perioada 20 februarie - 1 martie 2008, au apărut în cadrul enciclopediei Wikipedia articole despre toţi ierarhii noştri de stil vechi, în viaţă sau trecuţi la Domnul.

Citește mai departe...

Câteva articole despre Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România

de David


Pe internet nu se găseşte prea multă informaţie despre Biserica Ortodoxă de Stil Vechi (BOSV). Cred că cine ar vrea să-şi facă o imagine despre această Biserică, nu prea reuşeşte. Sau cine ştie ? Cum cel mai adesea găseşti tot felul de scorneli pe seama celor de stil vechi, nu m-aş mira ca cei mai mulţi doritori să ne cunoască să aibă o imagine cu totul distorsionată.

Citește mai departe...

Biserica Ortodoxă de Stil Vechi pe internet

de David

 

E adevărat, ar fi trebuit să încep prin a enumera site-urile de stil vechi pe care le cunosc. Dar nu-i rău dacă o fac acum, a doua oară când vin pe pagina cititorului.

 

Citește mai departe...