Ce nu spune presa despre Elliott Rodger

Ce nu spune presa despre Elliott Rodger, ucigaşul psihotic care a omorât 6 persoane într-o izbucnire violentă cruntă

de Mike Adams

25 mai 2014

Mă amuz întotdeauna de lucrurile pe care presa principală[1] alege să evite să le relateze şi, când vine vorba de Elliott Rodger, există unele secrete profunde, întunecate pe care presa principală nici nu ar îndrăzni să le menţioneze. Din cele petrecute se dovedeşte că Rodger era produsul programării prin mass-media într-o cultură materialistă, lipsită de sentiment care a renunţat la milă, morală, etică şi auto-dezvoltare în favoarea simbolurilor bogăţiei (de exemplu, să conduci un BMW).

Poliţia din Santa Barbara l-a identificat pe Elliott Rodger, 22 ani, ca fiind autorul uciderii a 6 oameni în timpul unei manifestări violente şi al înjunghierii celor 3 colegi de cameră ai săi

Haideţi să aruncăm o privire la rolul pe care mass-media îl are în celebrarea morţii tinerilor şi desensibilizarea noastră a tuturor faţă de moarte prin filme via Hollywood şi spectacole de televiziune. Rodger, în particular, era pare-se fiul unui director adjunct care a lucrat la filmele Jocurile Foamei – o serie care înfăţişează tineri ucigându-se între ei ca un sport de supravieţuire într-o societate poliţienească distopică[1].

Acel film, pe cât de important ca mesaj pentru opoziţia faţă de tirania guvernului şi oprimarea orwelliană, ne desensibilizează totuşi faţă de actele de violenţă împotriva copiilor. Dar acesta este doar începutul unui sistem de programare culturală care produce ucigaşi psihopaţi ca Elliott Rodger …

 

Scos chiar dintr-un episod al lui Dexter

Astăzi există de asemenea nenumărate emisiuni tv care celebrează deschis moartea şi uciderea. De exemplu, spectacolul de televiziune Dexter glorifică viaţa unui ,,ucigaş răzbunător” care îşi plănuieşte cu meticulozitate crimele, dar care ucide doar ,,oameni care merită”, precum alţi ucigaşi, violatori etc.

În realitate, strategia rece, calculată a lui Rodger seamănă în mod straniu cu cea a personajului din serialul de televiziune Dexter. Precum explică Rodger în propriul său manifest[2]:

,,Primii oameni pe care voi fi nevoit să-i omor sunt cei doi colegi de apartament ai mei, pentru a obţine tot apartamentul pentru mine ca o cameră personală de tortură şi ucidere … După aceea, voi începe să ademenesc oameni în apartamentul meu, îi voi lăsa inconştienţi cu un ciocan, şi le voi tăia gâtul. Voi tortura pe unii oameni care arată bine înainte de a-i ucide, socotind că cei care arată bine au avut cele mai bune vieţi sexuale”.

Cu alte cuvinte, Rodger se vede pe sine jucând rolul justificat moral de a ucide femei care merită să fie ucise, după propria părere. Deşi el este în mod evident sucit şi dement într-o oarecare măsură, spectacole de televiziune ca Dexter bagă în cap ideea că ,,este în regulă să ucizi oameni dacă aceştia o merită”.

 

Personajul din American Psycho ca model al său ?

Se pare de asemenea că Elliott Rodger a fost influenţat puternic de un film numit American Psycho, în care ‘eroul’ mutilează şi ucide prostituate după ce se culcă cu ele.

,,În alt filmuleţ de-al său, el pare să se refere la filmul American Psycho, şi s-ar putea ca el să fi luat personajul principal, Patrick Bateman, drept model de rol”, relatează Daily Mail[3].

Dr. Adam Lankford, autorul acestei relatări din Daily Mail, scrie: ,,Elliott Rodger încerca să interpreteze rolul unei vedete de film când a pornit în orgia sa de ucidere”.

Da, filmele şi ,,cultura de pe ecran” a zilelor moderne i-au oferit lui Rodger inspiraţia de a acţiona cu sânge rece. Imaginaţi-vă cât de diferit ar fi stat lucrurile dacă în schimb el ar fi căutat inspiraţie în ceva precum o grupare bisericească, voluntariat sau chiar o formaţie de muzică de tineri.

 

Până şi grupurile sociale de mass-media precum Facebook preferă ucigaşii în serie

Până şi Facebook preferă ca voi să citiţi mai degrabă despre ucigaşi în serie decât despre orice altceva cu adevărat important. Cum ştie deja site-urile populare cu un număr mare de susţinători pe Facebook, Facebook limitează drastic numărul susţinătorilor tăi care îţi văd articolele postate. Pentru că Natural News are peste 1,1 milioane de susţinători pe Facebook, multe din articolele postate de noi sunt limitate strict.

Dar nu când am scris acest articol despre un ucigaş în serie ! Facebook a permis ca această relatare să fie văzută de foarte multă lume şi articolul a devenit extrem de popular şi citit în câteva secunde, făcând să explodeze numărul persoanelor care ne-au vizitat site-ul.

Însă dacă am fi postat un articol despre orice alte subiecte grave de sănătate – precum substanţele contaminante genetic din alimentele voastre, substanţele chimice din rezerva de apă, intervenţiile medicale extrem de dezbătute asupra copiilor etc – acesta ar fi fost suprimat şi limitat pentru a se asigura că aproape nimeni nu-l va vedea.

Nu numai Hollywood-ul speră că voi sunteţi cufundaţi în istorii cu ucideri în masă şi ucigaşi psihopaţi, ci şi persoanele care controlează grupurile sociale de mass-media. Sunteţi programaţi din toate direcţiile pentru a vă concentra atenţia asupra morţii şi uciderii, în loc de a vă concentra pe soluţii pentru omenire. Şi această îndreptare într-o direcţie falsă este intenţionată.

 

Confundând materialismul cu caracterul

Revenind la Elliott Rodger, el de asemenea a confundat materialismul cu caracterul, crezând că ar fi iubit de fete dacă s-ar fi împodobit cu o rezervă suficientă de simboluri ale bunăstării materiale.

El conducea un BMW de curse, şi s-a întrebat deschis de ce femeile nu ar vrea să fie cu el pentru maşina sa frumoasă. Într-un filmuleţ, el explică că face mari eforturi pentru a purta haine frumoase şi chiar citează ochelarii săi de soare de 300 dolari de firmă, fiind uluit de ce aceste obiecte materiale nu atrag femeile către el ca un magnet (Ideea că el ar trebui să aibă o personalitate iubitoare pare că nu i-a trecut niciodată prin minte …).

De unde capătă o persoană o idee atât de deformată despre originile iubirii ? Din mass-media, bineînţeles ! Mass-media, prin reclamele consumeriste neîncetate şi oferta de produse, introduce prin repetiţie în capetele noastre ideea că dacă nu suntem împodobiţi cu simbolurile bogăţiei suntem ‘nimeni’.

Mesajul subtil, ascuns al întregii mass-media principale este ,,cumpără mai multe” ! Ia-ţi acea maşină la modă, acele haine scumpe de firmă şi acea pereche de ochelari de soare de 300 dolari. Vei fi la modă ! Vei fi popular ! Vei fi iubit !

Dar când Elliott Rodger a încercat toate aceste lucruri şi nu a fost iubit, a devenit confuz. În cele din urmă, confuzia a făcut loc furiei şi furia l-a făcut să alcătuiască un plan de ucidere răzbunătoare.

Elliott Rodger

Acest lucru este evident în multele sale filmuleţe unde el vorbeşte despre cum a fost alungat mai ales de femei, spunând[4]:

,,Această lume este un loc atât de frumos. Este o tragedie atât de mare că a trebuit să trăiesc o viaţă atât de jalnică în ea. Totul din cauza cruzimii omenirii. Şi femeile. … Această lume este atât de minunată … şi cu toate acestea tot ce pot să fac este să stau singur şi să le admir. Nu mi se permite să mă bucur de viaţă în această lume din cauză că am fost alungat. Nimeni nu mă place. Nimeni nu mă acceptă. Toată viaţa mea m-am luptat să mă potrivesc cu copiii populari, m-am luptat să am o prietenă. Nimeni, nimeni niciodată nu m-a acceptat. Este atât de trist. Nu mai pot să mă bucur de viaţă în această lume. De fiecare dată când ies, trebuie să văd întotdeauna aceste cupluri tinere şi sunt invidios pe ele, ele îmi amintesc exact ceea ce-mi lipseşte în viaţă: sex, dragoste, prietenie. Îmi doresc toate acele lucruri”.

 

Elliott Rodger este un produs al societăţii indiferente, pline de cruzime

Mai presus de orice, Elliott Rodger este în realitate un produs al unei societăţi sucite, indiferente, pline de cruzime, în care tinerii sunt învăţaţi toate mesajele greşite de o mass-media superficială, corporatistă, concentrată pe bunăstarea materială şi crearea de dorinţă proiectată în rândul consumatorilor.

,,Marea minciună” a acestei societăţi este că fericirea vine mai degrabă din cumpărarea de lucruri decât din îmbunătăţirea personală lăuntrică. Aceasta este marea făţărnicie a culturii americane moderne: eşti ceea ce porţi.

Dacă Rodger ar fi găsit o cale de a deveni o persoană plăcută – tratându-i pe ceilalţi cu demnitate, respect şi compasiune – el ar fi avut o mulţime de prieteni (şi chiar prietene). Dar se pare că nimeni nu l-a învăţat aceste lecţii extrem de importante. În schimb, el a fost crescut într-o versiune extremă a culturii californiene în care bunăstarea materială înfrânge personalitatea.

Nu vă aşteptaţi ca presa să relateze adevărul despre Elliott Rodger: el a fost în multe feluri consecinţa unei culturi superficiale dirijate mai degrabă de bani, bunăstare materială şi dominaţie asupra altora decât de lucruri care ar trebui să conteze cu adevărat în viaţă: valori personale, a acţiona cu integritate, a simţi empatie faţă de alţii, a manifesta compasiune şi a trata oamenii cu demnitate şi dragoste.

Când o societate nu mai învaţă etica, valorile, compasiunea, moralitatea şi bunăvoinţa faţă de alţii, mai devreme sau mai târziu dă naştere la mulţimi de oameni exact ca Elliott Rodger: ucigaşi sociopaţi care preţuiesc numai dorinţele lor proprii şi sunt incapabili să se gândească la binele altora.

Şi exact acestea sunt lucrurile pe care mass-media principală, spectacolele de televiziune şi filmele produse de Hollywood tind să înveţe în cultura noastră modernă: lăcomie, putere, egoism, bunăstare materială şi ideea că viaţa nimănui altcuiva nu are nici o valoare sau preţ.

Luaţi aminte la cuvintele mele când spun că Rodger nu va fi ultimul. Societatea modernă occidentală este plină de oameni crescuţi fără valori, fără etică şi fără compasiune. Şi acest lucru, cred eu, va fi în cele din urmă prăbuşirea societăţii americane materialiste contemporane care învaţă imoralitate în loc de moralitate.

 


[1] Când vorbeşte de mass-media principală, autorul face referire la mass-media de pretutindeni, controlată de marile trusturi de presă, mai puţin periodicele şi site-urile de pe internet care rulează informaţii alternative.

[1] Distopia este un loc imaginar unde lucrurile stau în modul cel mai rău cu putinţă; antonim pentru utopie.

[2] http://www.usatoday.com/story/news/nation/20…

[3] http://www.dailymail.co.uk/news/article-2638…

[4] http://www.youtube.com/watch?v=-4CressilIo