Timp de 10 ani, un orb şi un ciung au plantat 10.000 de copaci într-un sat din nord-estul Chinei, odinioară arid

 

Deşi noi, oamenii de astăzi, avem mult mai mult decât ce au visat vreodată să aibă generaţiile dinaintea noastră, majoritatea dintre noi ştim să ne găsim cu repeziciune scuze când este vorba de a face o treabă care nu ne place. Să ducem gunoiul ? Nu. Să plimbăm câinele ? Nu, se descurcă el. Să plantăm un copac ? Nu, suntem prea ocupaţi. Şi tot mereu cei mai mulţi dintre noi găsim pretexte ca să nu facem ceva ce ar fi de folos comunităţii.

Citește mai departe...

Soţia i-a spus soţului să aleagă între a da spre adopţie bebeluşul născut cu sindrom Down şi divorţ: tatăl a ales să păstreze bebeluşul

 

Familiile sunt făcute să crească împreună, dar uneori lucrurile nu stau astfel. După ce fiul său s-a născut cu sindrom Down, Samuel Forrest a trebuit să treacă printr-o alegere teribilă: fie să-l dea spre adopţie, fie să o vadă pe soţia lui cum îl părăseşte.

Citește mai departe...

Un vaccin mi-a cufundat viaţa în nebunie

Jurnalistul BBC Malcolm Brabant spune că vaccinarea împotriva febrei galbene l-a făcut să creadă că era diavolul

Februarie 2015

 

Faţa lui Malcolm Brabant – rotundă, rumenă, împlinită şi încoronată de chelie – este recunoscută imediat. Vreme de 30 de ani, el a fost un membru câştigător de premii al echipei BBC de corespondenţi în străinătate, care aducea pe micul ecran la ştirile de seară războaie, dezastre naturale, situaţii politice delicate şi uneori lucruri un pic mai vesele.

Citește mai departe...

Ce-ţi mai pot auzi urechile astăzi din gura unor slujitori ai Bisericii oficiale

 

În Postul Mare, tatăl unei cunoştinţe, care este pe stil nou, a căutat să se mărturisească undeva. Obişnuia să se ducă la un preot bătrân, dar acela a ieşit recent la pensie. Prin urmare, s-a dus omul la o biserică din centrul Bucureştiului, a ochit un preot mai în vârstă, în jur de 60 ani, zicând că se va trezi în faţa unui om serios, care poate că-i va da şi un sfat, şi i-a cerut să-l mărturisească.

Citește mai departe...

Despre botez, popi şi bani …

de monah Partenie

 

Deunăzi, m-am găsit la drum cu un părinte pe care-l cunosc de aproape 11 ani, de loc din Basarabia. Şi dacă tot ne-am găsit la drum, m-am gândit să-l întreb câte ceva despre ce se întâmplă pe acel plai românesc. Discuţia noastră a plecat de la un interviu pe care l-a oferit Viorel Ciubotaru, care s-a ocupat printre altele, împreună cu un colectiv mai larg, de reintroducerea grafiei latine în Basarabia. Mai precis, l-am întrebat dacă este adevărat ce spune Viorel Ciubotaru, că ruşii au încercat să cultive în populaţia basarabeană ura faţă de România, cu alte cuvinte românofobia.

Citește mai departe...

O altfel de deportare

Germanii îşi trimit bătrânii în azile din ţări mai ieftine, iar chinezii au dat o lege pentru a-i sili pe copii să-şi viziteze părinţii vârstnici

 

Omul a fost pe lună, a privit în interiorul celulelor, a descoperit legile fizicii şi căile metabolismului, a numărat stelele şi electronii, a făcut experimente din ce în ce mai complexe până a ajuns aproape să se socotească a fi un al doilea ziditor. Dar ce folos este dacă în tot acest progres nebănuit omul uită de Ziditorul său, de fapt Unicul Ziditor al tuturor celor cu suflare de viaţă şi al celor fără suflare de viaţă ? Ce folos este dacă, în acest aşa-zis progres, omul îşi pierde umanitatea ?

Citește mai departe...

Ce s-a întâmplat când 12 infirmiere au spus ‘Nu’ !

 

Ianuarie 2013

Infirmierele dintr-un spital aflat într-un oraş mare nu ştiu niciodată ce va aduce ceasul – cazuri simple sau minuni medicale, crize majore sau prim-ajutor minor. Oricare ar fi postul ei, oricare ar fi datoria momentului, o infirmieră încearcă să se pregătească pentru orice. Însă, unele lucruri nu le poţi prevedea.

Citește mai departe...

Chinezii au soluţii pentru orice situaţie: când sunt nevoiţi să facă închisoare, angajează pe altcineva să facă detenţie în locul lor

 

Civilizaţia chineză şi obiceiurile ei, uneori extrem de crude şi dure, nu încetează să ne uimească prin nepăsarea şi brutalitatea faţă de oameni ce pot fi trataţi chiar mai rău ca animalele sau obiectele. Însă, în spatele mentalităţii chinezeşti cu privire la om, viaţă şi celelalte chestiuni fundamentale ale existenţei se află concepţia lor despre lume şi existenţă, adică păgânismul cel mai atroce şi mlădiţa sa – reîncarnarea, care lipseşte viaţa de orice valoare. Principiile comuniste atee şi anti-umane au desăvârşit această mentalitate, care cunoaşte astăzi modalităţi de exprimare dintre cele mai cumplite.

Citește mai departe...

Toată lumea ne minte: producătorii, medicii, profesorii, guvernul. Şi nu în ultimul rând, noi înşine ...

de Vlad

 

Astăzi, realitatea pare mai greu de surprins ca oricând. Suntem înconjuraţi de minciună şi făţărnicie, de măşti de tot soiul şi scurte scenete, cu actori care se implică conştient în minciuna mondială, sau care ajung în această postură din dorinţa de a trăi confortabil, schimbându-şi cinstea de om pe cea de slugă proastă.

Citește mai departe...

Când a aflat că se construieşte o clinică de avorturi din reţeaua Planned Parenthood, un furnizor intermediar s-a retras din afacere

 

Martie 2012

Un furnizor intermediar din Fort Worth, Texas, s-a retras din afacere când a aflat că urma să toarne o fundaţie de beton pentru o nouă clinică de avorturi amplasată lângă un centru de adopţii. Clădirea care urma să fie ridicată avea să ocupe 1.765 metri pătraţi (foto schiţă) şi să coste aproximativ 6,5 milioane dolari. El a afirmat că nu poate onora acest contract – fiind angajat de firma de construcţii să furnizeze diverse materiale necesare – din cauza convingerilor sale religioase.

Citește mai departe...

Biserică sau discotecă ?

Un creştin cunoscător şi iubitor de artă ortodoxă ne-a trimis fotografiile de mai jos, pe care le-a făcut în timpul unui pelerinaj în Rusia şi Ucraina. El a fost extrem de întristat de ceea ce a văzut la ruşi, şi noi aşijderea, neputându-ne imagina cum astfel de kitsch-uri – că nu le putem spune altfel – pot inspira evlavie sau ne pot duce cu gândul la rugăciune.

Citește mai departe...

Medicii împing un irlandez paralizat să refuze ventilaţia artificială şi să moară

 

Aprilie 2011. Într-un articol din Irish Times, un irlandez cu o boală neuro-motorie degenerativă a dezvăluit cât de puternic a fost presat de comunitatea medicală să refuze ventilatorul care îl ţine în viaţă.

După ce a fost admis la terapie intensivă pentru pneumonie, o complicaţie comună pentru pacienţii paralizaţi, Simon Fitzmaurice a început să primească asistenţă în respiraţie şi un tub pentru hrănire. La scurt timp după ce a fost admis, a venit un medic şi i-a spus că este rar şi scump pentru pacienţi să aibă ventilator acasă.

Citește mai departe...

Ce mâncăm ? Nici nu-ţi vine să crezi ... (II) 

de monah Partenie

 

Lumea păgână de astăzi este aceeaşi lume păgână de la începuturile creştinismului, despre care citim în Vieţile sfinţilor sau în scrierile Sfinţilor Părinţi ai Bisericii. Nimic nu s-a schimbat. Poate doar percepţia noastră asupra acestei lumi, din pricina faptului că trăim alături de păgâni şi atei şi nu mai realizăm pe de-a întregul prăpastia dintre creştini şi necreştini.

Citește mai departe...

Ce mâncăm ? Nici nu-ţi vine să crezi ... (I) 

de monah Partenie

 

Poate unii se vor mira că scriu despre ce mâncăm şi chiar s-ar putea întreba: de ce l-ar interesa pe un monah ce mănâncă el sau alţii ? O astfel de problemă pare să nu-şi găsească locul printre preocupările unui monah. Cu toate acestea, sunt interesat de ce mănânc eu, ca şi ceilalţi fraţi ai mei, monahi sau mireni, din două motive. Primul ar fi acela că sunt responsabil înaintea lui Dumnezeu de sănătatea mea, pe lângă faptul că este o prostie – fie că eşti creştin, fie că nu – să mănânci ceva ce ştii că-ţi poate prejudicia sănătatea.

Citește mai departe...

Ce se mai întâmplă prin Marea Britanie şi în curând se va întâmpla şi la noi ...

Trădată de sistemul naţional de sănătate: unui medic bolnav de cancer i se refuză acordarea medicamentelor care i-ar putea salva viaţa

1 mai 2010

Becky Smith, de 30 ani, s-a confruntat cu un refuz din partea sistemului naţional de sănătate în a i se acorda un tratament nou împotriva cancerului, care i-ar putea prelungi viaţa cu până la 20 ani. Refuzul a venit după ce cancerul de sân a recidivat de 4 ori. Fără tratament, ea ar mai putea trăi doar un an şi jumătate.

Citește mai departe...

Ne vindem sufletele, sau nu, pentru o bucată de pâine ?

Personajele din acest articol succint sunt reale, ca şi faptele. Nu am dat nume, ca nimeni să nu fie pus în vreo situaţie stânjenitoare sau periculoasă. Ideea de bază a articolului este doar aceea că astfel de lucruri şi fapte sunt reale, se petrec în lumea în care trăim, sub ochii noştri ...

 

Citește mai departe...

Vor sau nu copiii să mai vină pe lume ?

de Anca

 

Sora mea a născut de curând. Deşi acesta e un fapt absolut normal, de data aceasta m-a preocupat foarte mult acest subiect. Am fost alături de ea trup şi suflet pe toată perioada sarcinii şi am participat afectiv la toate schimbările din viaţa ei. Aşa se face că am început să citesc şi eu intens despre sarcină şi naştere.

Citește mai departe...