----------------

 

Carti in site

 

--------------------

Iată noua societate plăsmuită ! (III)

Duşmanii creştinismului îşi văd, în sfârşit, ‘idealurile’ împlinite

Cu scurte comentarii sub forma unui epilog

 
Adevărul sună ca şi cum ar fi ură
în urechile celor care urăsc adevărul
 
- Un profesor expune logica greşită a stângii: totul este ‘întemeiat pe putere’
- Jordan Peterson îi îndeamnă pe părinţi să lupte împotriva educaţiei sexuale radicale: Este ‘o formă de îndoctrinare’
- Absolut fantastic: o gloată de studenţi au spart o fereastră protestând împotriva lui Jordan Peterson
 

 

Germania trebuie să permită ‘cel de-al treilea gen’ de la naştere, hotărăşte tribunalul principal german

Tribunalul principal al Germaniei a hotărât recunoaşterea legală a unui ,,al treilea gen” de la naştere. Limitarea înregistrării identităţii la categoriiile de gen binare, naturale este discriminatorie faţă de persoanele care nu intră în categoriile de ,,bărbat” sau ,,femeie”, a hotărât Curtea Constituţională Federală.

Această decizie pune Germania pe o listă scurtă de ţări, printre care Australia, India, Noua Zeelandă şi Nepal, care recunosc identitatea ,,intersexuală” în documentele oficiale. Este prima ţară din Europa care face acest lucru.

Parlamentarii germani trebuie să voteze o nouă reglementare care oferă opţiunea celui de-al treilea gen, ,,intersexul”, potrivit deciziei publicate la sfârşitul anului trecut. Ei au la dispoziţie anul 2018 pentru aceasta.Dogma 111 1

Cazul a fost înaintat de un ,,intersexual” german înregistrat la naştere ca femeie, a relatat Fox News. Solicitantul, cunoscut ca ,,Vanja” în documentele curţii, are înfăţişare de femeie şi trăieşte ca femeie, dar nu se identifică cu nici unul dintre genuri din cauza unei anomalii cromozomiale. Curtea a hotărât în favoarea lui Vanja după ce tribunalele inferioare refuzaseră cererea lui Vanja de a introduce în documente categoriile ‘inter’ şi ‘diferit’ începând de la naştere.

Anterior legea germană recunoştea numai genul masculin şi genul feminin ca opţiuni posibile pentru înregistrarea genului la naştere. Din 2013 însă, legea permitea părinţilor copiilor intersexuali să lase rubrica ‘gen’ goală ca o a treia opţiune legală pentru gen.

Intersex se referă la un număr de condiţii în care aspecte ale caracteristicilor fizice sau biologice ale unui individ nu se înscriu în totalitate într-o categorie masculină sau feminină. Transsexual se referă la confuzia sau disforia de gen, când individul se identifică psihologic cu sexul opus.

Oraşul Berlin a semnalat că se va supune hotărârii, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Johannes Dimroth, afirmând: ,,Guvernul este pregătit să o introducă”.

Statele Unite ale Americii au emis primul certificat de naştere pentru un intersexual în decembrie 2016 în oraşul New York.

 

 

Jordan Peterson demască sacrificarea valorilor creştine: dezinteres, dragoste de adevăr, coerenţă, obiectivitate etc pentru a putea fi ridicate la rang de lege ‘valorile’ noii societăţi plăsmuite

» Un profesor expune logica greşită a stângii: totul este ‘întemeiat pe putere’

Într-o filmare recentă, susţinătorul libertăţii de exprimare canadian dr. Jordan Peterson expune cum şi de ce extrema stângă se dispensează de conceptele de obiectivitate, logică şi dovadă.

Filmul de două ore, intitulat ,,Deconstrucţie: chestiunea Lindsay Shepherd”, este o conversaţie între Peterson şi doi profesori asociaţi de la Universitatea Sir Wilfrid Laurier, dr. David Haskell şi dr. William McNally. Lindsay Shepherd[1], studentă la Universitatea Laurier, a ajuns la ştiri în toată lumea după ce a fost chemată la o audiere disciplinară de alţi doi profesori pentru infracţiunea aparentă de a fi arătat oDogma 111 2 înregistrare a unei emisiuni la o televiziune finanţată public în care Peterson dezbătea chestiunea activiştilor transsexuali. Jordan Peterson, profesor de psihologie la Universitatea din Toronto, a căpătat faimă opunându-se public legii care i-ar obliga pe canadieni să folosească pronume inventate pentru transsexuali.

Într-o parte din film, David Haskel dezvăluie că el a fost surprins de un principiu pe care l-a întâlnit în cursul universitar utilizat în multe locuri Rasă, clasă şi gen: o antologie: ,,Obiectivitatea, aşa cum este ea descoperită prin gândirea raţională, este un concept apusean şi masculin pe care îl vom combate pe parcursul întregului curs”.

,,Este foarte dureros că aţi fost şocat de acest lucru”, spune Peterson. ,,Tipurile de corectitudine politică au spus exact acest lucru începând din anii ’1970. Fără îndoială că aşa stau lucrurile ... Acesta nu este un lucru pe care să-l ţină secret. Aceasta este declaraţia completă”.

Peterson a explicat că noţiunile de logică, coerenţă şi chiar date empirice sunt privite cu suspiciune de intelectualii postmoderni care dau tonul în universităţile contemporane. ,,[Ei spun:] ‘Haideţi să punem sub semnul întrebării definiţia dovezii’”, spune Peterson în film. ,, Deoarece ideea din spate aici este că toate ierarhiile sunt întemeiate pe putere”.

Din acest punct de vedere, nu există dezinteres, nici dragoste de adevăr: doar dorinţă de putere.

 

Obsesia postmoderniştilor pentru putere, ierarhie

,,Motivul pentru care scot în relief un lucru ca dovada [din punctul de vedere postmodernist] nu este din cauză că este dovadă”, explică Peterson. ,,Ci din cauză că dovada este cea pe care o obţin pentru a avea acea poziţie de putere. Şi astfel dacă eşti un postmodernist şi spui: ‘Ei bine, voi pune sub semnul întrebării dovada ta’, ceea ce gândeşti că spui este că vei pune sub semnul întrebării pretenţia mea la acea putere arbitrară”.

Postmoderniştii nu cred că există vreo dovadă în afara pretenţiilor de putere arbitrară. ,,Postmoderniştii s-au dispensat de acea [idee] în anii ’1970. Filozoful francez Derrida a spus exact acest lucru”.

Această obsesie a stângii pentru putere uzurpă chiar ştiinţele exacte; activiştii postmodernişti văd structuri de putere până şi în domenii ştiinţifice ca biologia şi chimia, a explicat Peterson. ,,Când ei spun: ‘Vrem să punem sub semnul întrebării definiţia dovezii deoarece definiţia dovezii susţine în prezent structura de putere ştiinţifică din chimie, să spunem, şi aceasta este dominată în mod fundamental de, să spunem, bărbaţi albi. Putem urmări definiţia dovezii înseşi. Şi astfel vom doborî [structura de putere]”.

,,Şi astfel următorii oameni de pe lista de ţinte vor fi biologii”, continuă Peterson. ,,Ei sunt atacaţi deja de războinicii dreptăţii sociale”.

,,Tocmai am citit un articol care spune că matematica este o însuşire a rasei albe”, spune David Haskell. ,,Nu am ştiut că matematica poate avea o rasă”. ,,Da, dar problema este că nu există nimic ilogic cu privire la aceste afirmaţii de îndată ce ai acceptat axioma centrală”, răspunde Peterson. ,,Axiomele sunt directe. Lumea [potrivit postmoderniştilor] este un câmp de luptă pentru ierarhiile de putere. Aşa stau lucrurile. Nu există nimic altceva în afara acestui lucru”.

 

Încercarea de a acapara controlul asupra curgerii istorice

Adevărul, pentru postmodernişti, este reprezentat doar de istorii sau ,,relatări”, care fac o ierarhie să meargă. ,,[Ei cred că] fiecare ierarhie de putere îşi alcătuieşte propria istorisire internă, inclusiv reguli pentru ceea ce constituie dovada care susţine şi este un contrafort pentru structura acelei ierarhii”, spune Peterson. ,,Şi deoarece ierarhiile exclud, atunci este în interesul superior al oamenilor care sunt excluşi să răstoarne ierarhia. Şi bineînţeles [postmoderniştii] privesc aceasta ca pe un lucru corect, chiar dacă face parte din incoerenţa întregii argumentări”.

Profesorul de economie William McNally a observat că ,,toate dimensiunile” scandalului Lindsay Shepherd au fost despre putere, inclusiv ,,limbajul dublu”, ideea că a-i expune pe oameni la idei ar putea fi violentă, şi ,,împrejmuirea sacră a grupului victimă”.

Jordan Peterson, profesor de psihologie, a afirmat că tentativele postmoderniştilor de a face din Lindsay Shepherd personajul negativ în scandalul despre libertatea cuvântului au fost ,,extraordinar de interesante”. El a remarcat ,,încercarea strategică incredibilă de a o transforma pe Lindsay Shepherd în făptaş şi pe [profesorii] Rambukkana şi Pimlott în victime, mai ales pe Rambukkana, ca profesor de culoare”.

Preşedintele şi vice-cancelarul Universităţii Sir Wilfrid Laurier, dr. Deborah MacLatchey, a dat publicităţii în cele din urmă o declaraţie în care o dezvinovăţea pe Lindsay Shepherd de orice vină, dar înainte de aceasta studenta a fost calomniată de unii din apărătorii lui Rambukkana.

,,Curgerea istorică opusă a fost că Lindsay Shepherd îşi folosea privilegiul de a fi albă”, explică Peterson, ,,şi lacrimile ei albe ... pentru a hărţui un sărman ... profesor suplinitor de culoare. Orice încercare din partea oamenilor care au urmărit-o pe Lindsay Shepherd a fost de a face ca aceasta să fie relatarea”.

,,Deconstrucţie: chestiunea Lindsay Shepherd” a fost înregistrată pe 19 decembrie 2017 şi postată pe Facebook pe 26 decembrie.

 

» Jordan Peterson îi îndeamnă pe părinţi să lupte împotriva educaţiei sexuale radicale: Este ‘o formă de îndoctrinare’

În Ontario, şcolile impun elevilor programa de educaţie sexuală într-un mod ,,complet reprobabil”, a spus dr. Jordan Peterson într-un interviu cu susţinătoarea drepturilor părinţilor Tanya Granic Allen, care candidează pentru postul de conducere al Partidului Conservator Progresist din Ontario.

Dacă părinţii nu sunt de acord cu ce sunt învăţaţi copiii lor la şcoală, atunci ,,să nu-i trimită la ore”, a spus Peterson cu tărie. ,,Să-i ţină acasă”, a sugerat el. ,,Şi să-şi asume consecinţele”. Peterson a spus că atât de mulţi părinţi se opun programei de educaţie sexuală grafică, încât grupul mic din spatele ei nu va putea să facă prea mult.

Părinţii care refuză să-şi lase copiii să fie supuşi programei lansate de guvernul liberal al lui Kathleen Wynee ,,ar putea descoperi că au mult mai mult sprijin decât cred”. ,,Dacă nu vă păstraţi temelia, atunci tot ceea ce se va întâmpla va fi că oamenii vă vor împinge înapoi”, a spus el. ,,Dacă vreţi să fiţi împinşi înapoi, atunci acceptaţi situaţia”.

Părinţii ,,trebuie să hotărască ce este important” pentru ei, a spus el. ,,Oamenii care caută să impună acest fel de programe sunt în realitate chiar minoritatea mică. Ei sunt foarte zgomotoşi şi foarte bine organizaţi. Dar dacă nu luaţi poziţie şi nu faceţi ceva în această privinţă, mai ales când vă afectează propria familie, atunci tot ce se va întâmpla este că va continua să se răspândească”.

,,Kathleen Wynne şi banda ei de complici de extremă stânga cred că ei au un cuvânt de spus despre ceea ce constituie identitatea umană, ca şi despre ceea ce ar trebui să constituie moralitatea umană”, a spus Peterson. ,,Eu cred că se încearcă impunerea [acestor idei] în şcoli într-un mod care este cu totul inacceptabil. După părerea mea, nu este educaţie. Este o formă de îndoctrinare”.

Peterson a avertizat că programa de educaţie sexuală a lui Wynne înseamnă că cei mici sunt învăţaţi o ,,doctrină falsă” şi aceasta este în esenţă o ,,viziune construită social a identităţii”.

,,Această viziune se bazează pe ideea că nu există nici o legătură reală între sexul biologic sau poate că nici măcar nu există un asemenea lucru ca sexul biologic şi că acesta nu este legat – chiar dacă există un asemenea lucru – în nici un mod necesar cu identitatea de gen sau expresia de gen sau înclinaţia sexuală”, a explicat el. ,,Şi eu cred că aceasta este o doctrină falsă”.

,,Nu-mi place filozofia care stă la baza sa”, le-a spus Peterson lui Granic Allen şi Queenie Yu. ,,Nu-mi place faptul că este impusă cu înşelăciune copiilor cu mult înainte ca ei să poată lua decizii responsabile despre acest fel de lucruri”.

,,Nu este adecvat pentru guvern să se amestece prea profund în domeniul familiei. Este nepotrivit”, a spus Peterson. ,,S-a mai încercat înainte şi este o mare greşeală ... nu există nimeni mai bun pentru copii decât părinţii lor. Cu cât iei mai mult din puterea părinţilor [asupra copiilor lor], cu atât produci mai multă vătămare copiilor”.

Granic Allen este preşedintele organizaţiei ‘Părinţii ca cei dintâi educatori’ (Parents As First Educators, PAFE), care a luptat împotriva lecţiilor de educaţie sexuală ale guvernului liberal care introduc homosexualitatea şi identitatea de gen pentru elevii de clasa a III-a şi sexul anal pentru cei de clasa a VII-a. PAFE reprezintă peste 85.000 de părinţi din Ontario.

 

» Absolut fantastic: o gloată de studenţi au spart o fereastră protestând împotriva lui Jordan Peterson

Pe 5 martie, o gloată a întrerupt o prezentare a lui Jordan Peterson. Dr. Peterson şi profesorul Bruce Pardy se adresau unei săli de conferinţe pline de la Universitatea Queen pe tema libertăţii de exprimare. Prezentarea lor era intitulată ,,Valul crescând al discursului impus în Canada”.

La începutul conferinţei, două femei au năvălit în clădire şi s-au plimbat de-a lungul scenei ţinând o pancartă pe care scria ,,Libertatea de a zdrobi fanatismul”. În balconul din spatele sălii un student striga injurii către scenă. Toţi cei trei studenţi Dogma 111 3au fost huiduiţi direct de audienţă, care a fost stropită cu un lichid neidentificat de cele două femei când au părăsit sala.

Afară, o gloată de câteva zeci de oameni strigau sloganuri şi obscenităţi şi izbeau cu putere uşile şi ferestrele Sălii Grant. Ei au continuat tărăboiul pe parcursul celor 90 de minute cât a durat conferinţa, oprindu-se pentru scurt timp doar după ce o femeie a spart unul din vitraliile clădirii victoriene istorice în stil romanic.

,,Ţineţi minte cuvintele mele, acesta este sunetul barbarilor izbindu-se în porţi”, a spus Peterson audienţei. Gloata a blocat uşile din faţă şi din spate ale sălii cu gunoi şi tomberoane, silind audienţa să plece printr-o sală învecinată, unde ei au trecut printre protestatarii care strigau: ,,Să vă fie ruşine”. O femeie a glumit: ,,Încuiaţi-i înăuntru şi daţi foc sălii”, în aclamaţiile celorlalţi protestatari. A fost chemată poliţia la faţa locului.

După aceea, Peterson a postat pe Twitter mai multe înregistrări video ale protestului, spunând unui cititor că întâlnirea de la discurs a fost ,,absolut fantastică”. ,,Gloata a omis să aducă torţe şi furci, dar a existat sentimentul: ‘Încuiaţi-i înăuntru şi daţi foc sălii’”, a scris el.

Peterson a identificat un protestatar: ,,Acest individ (Jonathan Shepherd) a fost cel mai rău dintre toţi cei de la Queen, acostându-ne după conferinţă, pe drumul către parcare, confiscând evenimentul la început, ţipând în timpul conferinţei, blestemând şi înjurând ... Se dovedeşte că nu este la primul incident de acest gen”.

De asemenea, o femeie a fost arestată în timpul protestului împotriva Jordan Peterson. Poliţia spune într-un raport că femeia de 38 ani a spart un vitraliu în sala de conferinţe a Universităţii Queen. După ce a fugit de la locul incidentului, femeia a fost prinsă de ofiţerii îmbrăcaţi civil din apropiere. Când ei s-au prezentat, femeia a ţipat şi a încercat să scape. Când i-au pus cătuşe, ea a devenit violentă şi a început să-l lovească pe unul dintre ei.

Poliţia a chemat întăriri, dar femeia a continuat să se opună încercând să spargă fereastra de la maşina poliţiei. După ce au ajuns la secţie, femeia a refuzat să meargă sau să coopereze în orice alt fel şi l-a muşcat pe alt poliţist înainte să fie dusă într-o celulă. Potrivit poliţiei, când a fost percheziţionat rucsacul femeii, au găsit o bucată de sârmă întărită la capete, pe care ei au descris-o ca fiind o garotă. O garotă este o armă folosită pentru a strangula pe cineva până moare.

,,O garotă, pentru numele lui Dumnezeu”, a scris Jordan Peterson în contul său de Twitter. ,,Ce se întâmplă ?” ,,Ce lucruri teribile trec prin mintea cuiva care aduce o garotă la o demonstraţie ?” a adăugat el ulterior. Femeia, care nu este studentă la Universitatea Queen, a fost acuzată de producere de daune, atacarea poliţiei, deţinerea unei arme într-un scop periculos şi purtarea unei arme tăinuite.

 

 

Profesoară concediată, pârâtă la agenţia de contra-terorism după ce a spus unei eleve lesbiene: ‘Dumnezeu te iubeşte’

O şcoală de pre-ucenicie finanţată de guvern din Bristol a denunţat o profesoară creştină ca pe o ,,ameninţare de radicalizare” pentru că a răspuns la întrebările elevilor despre convingerile ei, s-a afirmat în Tribunalul de Angajare din Bristol.

Svetlana Powell, o profesoară cu circa 17 ani de experienţă, a spus tribunalului că a fost concediată de Academia de Ucenicie T2 din Bristol în iulie 2016 după ce a fost întrebată de elevi care sunt opiniile ei despre homosexualitate. Ca răspuns la o întrebare personală, doamna Powell a spus că personal crede că homosexualitatea este împotriva voinţei lui Dumnezeu, dar că El îi iubeşte pe toţi oamenii, indiferent de ceea ce au făcut sau de cine sunt.

Când i s-a spus că una dintre eleve se identifică drept lesbiană, doamna Powell crezând în grija şi iubirea lui Dumnezeu pentru toate persoanele, s-a întors către ea şi i-a spus: ,,Dumnezeu te iubeşte”. Două zile mai târziu, ofiţerul responsabil de personal al Academiei, Stacy Preston, i-a spus dnei Powell că a fost concediată, cu efect imediat, pentru ,,comportament grosolan”.

Ofiţerul principal de siguranţă al Academiei, Sian Prigg, a spus tribunalului că după ce un grup de elevi s-au plâns că au fost ,,îndoctrinaţi şi li s-a propovăduit”, ea a hotărât să ia legătura cu coordonatorul local pentru Prevenire – grupul de stragegie ‘contra-terorism’ al guvernului – pentru a relata incidentul. Dna Powell a spus că ea nu a ştiut că a fost denunţată ca ,,ameninţare de radicalizare” până când nu a depus o plângere legală împotriva Academiei şi nu a citit mărturia dnei Prigg pentru tribunal.

 

» Concediată cu efect imediat

În tribunal, doamna Powell a declarat că a fost profesoară timp de 17 ani la un colegiu din Bristol cu un dosar exemplar, înainte de a se angaja la Academia T2 în mai 2016 ca profesor suplinitor. T2 este o şcoală de pre-ucenicie condusă de o firmă particulară, Marr Corporation, care rulează contracte de la guvern.

Revenind la lucru după o săptămână de vacanţă, pe 25 iulie, doamna Powell a primit să predea la o clasă timp de 2 zile, pe 25 şi 26 iulie, în absenţa unui coleg suplinitor. Ea a primit un plan de lecţie, inclusiv o discuţie despre angajabilitate, sau alt subiect pe care îl considera potrivit.

Svetlana Powell a predat anterior unuia dintre elevii din clasă, şi într-un grup mic, el i-a spus că era creştin şi ea i-a spus că şi ea era creştină. În acea dimineaţă, elevul creştin distrăgea atenţia colegilor şi atunci profesoara i-a cerut să se oprească şi să se concentreze asupra lucrării sale. El a primit un avertisment verbal de la profesoară, care i-a spus că dacă nu a făcut un anumit volum de muncă după pauza de masă, va fi nevoită să-l mute de lângă ceilalţi, astfel ca să se poată concentra asupra lucrării sale şi să nu mai distragă atenţia celorlalţi.

După pauza de masă, elevul a continuat să vorbească în timp ce nu făcea mare lucru, astfel că i s-a cerut să se mute în celălalt capăt al clasei. Elevul a protestat şi apoi a început o discuţie în contradictoriu privind credinţa profesoarei, punându-i mai întâi o întrebare privind credinţa ei personală despre evoluţie.

Ceilalţi elevi au început atunci să pună întrebări privind opiniile personale ale profesoarei asupra altor chestiuni de credinţă, şi când clasa s-a angajat în conversaţie, profesoara a hotărât ,,să folosească interesul elevilor faţă de subiect şi să poarte o discuţie pentru a cuprinde activităţile incluse în planul de lecţie”, a spus doamna Powell. ,,Am considerat subiectul potrivit, deoarece discuţia despre opiniile creştine va contribui la discutarea unor chestiuni culturale actuale şi sporirea cunoştinţelor despre religia acestei ţări”.

Apoi elevul care fusese iniţial avertizat cu privire la comportamentul său a întrebat-o pe profesoară despre opiniile ei personale privind homosexualitatea. Ea a spus că, fiind creştină, ,,personal” crede, potrivit Bibliei, că activitatea homosexuală este împotriva voinţei lui Dumnezeu, dar că Dumnezeu îi iubeşte pe toţi oamenii indiferent de ceea ce fac sau cine sunt.

Atunci acelaşi elev i-a spus profesoarei că o elevă este lesbiană, afirmaţie la care profesoara a răspuns că Dumnezeu o iubeşte. Întrebată dacă eleva respectivă va ,,merge în iad”, profesoara a spus că oricărui om care se pocăieşte Dumnezeu i-a dat cale de mântuire prin Fiul Său, Iisus Hristos. Profesoara nu a spus nimic despre iad.

Discuţia cu elevul a devenit extrem de aprinsă, iar la pauză el împreună cu alţi patru elevi au părăsit sala de clasă şi au mers să vorbească cu directoarea şcolii, Liz Barker. Ca urmare a acestui lucru, Svetlana Powell a fost chemată de directoare, care a informat-o că elevii au depus o plângere pe care ea o va transmite mai departe Departamentului de Personal. A doua zi, Svetlana Powell a fost suspendată. După încă o zi, ea a fost chemată la o audiere disciplinară, la care a fost interogată insistent despre credinţa ei creştină şi ce a spus despre aceasta în discuţia cu elevii. După această audiere, ei i s-a desfăcut contractul de muncă din cauză că nu a putut să controleze clasa şi comentariile ei au fost jignitoare faţă de unii elevi. I s-a cerut să părăsească şcoala imediat şi nu i s-a permis să facă recurs la concediere.

 

» Discriminare anti-creştină

Actualmente Svetlana Powell, susţinută de Centrul Legal Creştin (CLC), dă în judecată Corporaţia Marr la Tribunalul de Angajări din Bristol pentru pierderea venitului. Pavel Stroilov, avocatul desemnat de CLC, afirmă că Svetlana Powell a fost discriminată din cauza credinţei ei creştine. El a argumentat că tratamentul pe care şcoala i l-a aplicat doamnei Powell este ,,într-un contrast total” cu modul în care a procedat conducerea în cazul plângerilor împotriva altui profesor, Andrew Spargo, pe care el l-a descris ca fiind un ,,ateu de stânga declarat”.

Când i-a pus întrebări directoarei şcolii, Liz Barker, în calitate de martor, dl. Stroilov a adus în discuţie un e-mail în care ea a raportat plângerile elevilor că dl. Spargo petrecea majoritatea timpului în clasă ,,predicându-le zilnic despre cât de groaznică este Anglia şi cât de mulţi oameni nevinovaţi a ucis guvernul, ca şi motivul pentru care Iisus nu a existat niciodată”. O dată, se pare că dl. Spargo i-a şocat pe elevi arătându-le o schiţă cu o femeie dezbrăcată într-o poziţie indecentă. Cu o altă ocazie, se pare că el a adresat nişte cuvinte urâte unui elev spunându-i să părăsească sala de clasă.

,,Şcoala a tratat această situaţie cu multă îngăduinţă”, a spus dl. Stroilov la înfăţişarea înaintea tribunalului. ,,Dl. Spargo doar a fost mustrat şi i s-a extins perioada de probă cu 3 luni. El continuă să predea la Academie, şi din tot ce ştim, continuă cu îndoctrinarea anti-creştină şi anti-britanică a elevilor. În schimb, doamna Powell a fost concediată pe loc pentru comentarii mult mai moderate. În prezentarea mea, noi am dovedit astăzi că acest lucru s-a întâmplat din cauză că opiniile ei sunt creştine”.

 

» Cenzură şi îndoctrinare

Andrea Williams, avocat şi director al Centrului Legal Creştin, a spus: ,,Asistăm la o tendinţă îngrijorătoare a cazurilor ca acesta. Faptul că Svetlana a fost raportată la Grupul pentru Prevenire – grupul de strategie ,,contra-terorism” al guvernului – pentru că susţine opinii creştine este un semn al vremurilor noastre. Arată cum va fi folosit acest Grup pentru a pedepsi ţinte nevinovate şi liniştite. Este necesară o reconsiderare radicală”.

Cazul continuă.

 

* * *

 

Astfel de ştiri au menirea de a ne atrage atenţia asupra unor fenomene actuale şi în creştere. Observaţiile făcute de dr. Jordan Peterson cu privire la societatea occidentală contemporană explică multe fenomene pe care le-am remarcat şi le remarcăm şi pe care nu le înţelegeam până acum în totalitate. Ştiam deja că lumea se îndreaptă către o formă nouă de comunism: politica primează şi domină orice sferă de activitate, ea dictează noi reguli şi noi tipare de gândire.

Dar astăzi ne confruntăm şi cu lucruri noi, precum ştiinţa înjugată în totalitate în folosul noii mentalităţi de partid – numită cel mai adesea corectitudine politică –, fapt care a generat o degradare fenomenală la nivel de cercetare ştiinţifică. În zilele noastre, s-a ajuns ca ceea ce promovează ştiinţa să nu mai aibă nici un fel de credibilitate: datele empirice sunt manipulate într-un mod grotesc, se dau interpretări incredibil de subtil manevrate, abuzându-se de o sumă de mecanisme logice înlănţuite în mod fals care duc la concluzii abracadabrante, se avansează teorii peste teorii care nu au nici o susţinere ştiinţifică; într-un cuvânt, ştiinţa în sine nu mai există, ea a devenit doar un instrument în mâna celor care deţin puterea.

Exemple concrete ale celor de mai sus întâlnim în aproape orice domeniu: o mare parte din principiile medicamentoase şi principiile după care se ghidează medicina de astăzi sunt false; teoria evoluţionistă continuă să se dezvolte şi să-şi ramifice implicaţiile, clădindu-se în continuare pe premise false, construite în mod artificial, sau care nu sunt susţinute de nici un argument viabil; teoriile genului sau ale homosexualităţii care nu au nici un fundament ştiinţific, sunt construcţii pur ideologice; o sumă întreagă de concepte politic corecte, precum protejarea mediului înconjurător şi, de aici, declararea omului drept un pericol pentru planetă, promovarea educaţiei sexuale în grădiniţe şi şcoli, şi lista poate continua la nesfârşit.

Jordan Peterson ne explică nişte mecanisme care au fost ascunse până acum ochilor noştri. El ne spune – în puţine cuvinte, dar edificatoare – că astăzi nu contează nimic altceva în afară de putere. Totul a căzut: obiectivitate, logică, coerenţă, date empirice, dovadă. Dacă ele nu slujesc scopurilor urmărite de cei aflaţi la putere, ele nu înseamnă nimic şi, prin urmare, vor fi desfiinţate, anulate, şterse de pe faţa pământului. Noi am văzut acest mecanism la lucru în societatea noastră, dar nu l-am înţeles. Am crezut că ni se pare, că nu am priceput bine lucrurile, că nu se poate întâmpla aşa ceva, fiindcă eram obişnuiţi ca acestea să fie valorile noastre: corectitudinea, adevărul, obiectivitatea, logica, dovada, ca să nu mai vorbim de cinste, bun simţ, etică.

Dar toate acestea încep să nu mai aibă nici o relevanţă. Noi valori sunt promovate – dacă cuvântul ’valoare’ şi hârtia suportă o asemenea degradare: orice slujeşte interesului celor aflaţi la putere este valoare. Jordan Peterson ne spune că această răsturnare a valorilor pe care era întemeiată societatea creştină a avut loc începând încă din anii ’1970. Astăzi, elita universitară – cea care dă tonul în cele mai multe domenii de activitate şi educă noua generaţie de profesori, medici, avocaţi etc – nu mai este interesată de nici una din aceste valori, fiindcă nu-i mai este de nici un folos. Astăzi domneşte doar puterea ...

Toate acestea ne conduc şi către o răsturnare a istoriei aşa cum o cunoaştem. Istoria se va rescrie potrivit noii mentalităţi de partid. Pentru că este o mentalitate partinică, şi nu numai atât, este mentalitatea unei minorităţi care este impusă majorităţii; o minoritate care a pus stăpânire pe pârghiile societăţii în mod samavolnic şi tiranic, încălcând orice principiu pe care-l cunoşteam până mai ieri: minoritate vs. majoritate, democraţie, interesul societăţii etc.

Şi imaginea cumplită nu se termină aici. Asistăm la transformarea unei mari părţi din societate într-o gloată uşor manipulabilă exact prin intermediul acelor concepte politic corecte, atât de false, atât de vătămătoare în realitate oricărui interes al societăţii omeneşti, dar care au fost inculcate atât de bine în mentalul colectiv. Unii vorbesc astăzi despre tribalism, despre faptul că omul se întoarce la apucăturile pe care le-a avut în perioadele cele mai întunecate ale omenirii – noi nu le vom numi era mezozoică, paleozoică etc, ci era în care omul a uitat cu totul de Dumnezeu şi s-a transformat într-un animal –, dar în realitate omului contemporan i s-a creat un spaţiu foarte bine conturat pentru a se manifesta în acest chip. A fost analfabetizat, lipsit de o educaţie primară, de bun simţ, de ideea fundamentală că fiecare avem locul nostru în această societate, şi mai înainte de orice a fost lipsit de credinţă, de locul pe care i l-a dat Dumnezeu pe acest pământ şi de misiunea sa. El a fost depărtat de Ziditorul său şi, în final, a fost făcut să creadă că nu este decât un animal între alte animale – a se vedea ultimele concepte ideologice ale marilor evoluţionişti şi propaganda făcută pentru a-l pune pe om la locul lui, de ce nu ?, într-o cuşcă la grădina zoologică – şi se poate comporta ca atare ...

Iar comoara cea mai de preţ care i-a fost răpită omului rămâne credinţa. A vorbi astăzi despre Dumnezeu este îndoctrinare, dar a vorbi obscenităţi, a vorbi despre homosexualitate şi a îndemna la ură faţă de alţi oameni este permis. Mai ales dacă este vorba de creştini !

 
Partenie Filipescu
 
Surse
1. www.lifesitenews.com // www.shutterstock.com, 2 ianuarie 2018, Germany must allow ‘third gender’ from birth, top court rules
2. www.lifesitenews.com, 3 ianuarie 2018, Professor exposes the Left’s faulty logic: everything is ‘predicated on power’
3. www.lifesitenews.com, 19 februarie 2018, Jordan Peterson urges parents to fight radical sex ed: It’s ‘a form of indoctrination’
4. www.lifesitenews.com, 6 martie 2018, ‘Absolutely surreal’: Student mob smashes window in protest against Jordan Peterson
5. www.lifesitenews.com, 7 martie 2018, Police arrest and charge woman protesting Jordan Peterson, had concealed weapon
6. www.lifesitenews.com, 5 februarie 2018, Teacher fired, reported to counter-terrorism agency after telling lesbian student ‘God loves you’
 

Articol apărut în ,,Catacombele Ortodoxiei”, nr. 111/martie-aprilie 2018

 

[1] A se vedea în grupajul anterior, ştirea Mişcarea transsexuală, care loveşte cu sălbăticie orice disidenţă, ar putea chiar acţiona în defavoarea ei.