Despre site
 
Bine aţi venit pe acest site, unde puteţi găsi revista Catacombele Ortodoxiei a Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, tipărită de Mânăstirea Adormirea Maicii Domnului din Bucureşti cu binecuvântarea P.S. Flavian Ilfoveanul.
 
Primul număr al revistei a apărut în aprilie 1999. Ea s-a născut, în principal, din dorinţa de a vorbi credincioşilor români despre ecumenism şi roadele apostaziei de la Ortodoxie, tratând, de asemenea, subiecte de actualitate precum clonarea, eutanasia, renaşterea păgânismului în societatea contemporană etc.
 

 

--------------------

 

Teme principale in site
 

Chestiunea calendarului

Teme - Chestiunea calendarului

 

Eutanasie. Donare de organe

Stiri 78 2

 

Creştinism şi islamism

Cugetari 71 2

 

Homosexualitatea în lume

Dogma 45-1

 

--------------------

Iată noua societate plăsmuită ! (X)

Duşmanii creştinismului îşi văd, în sfârşit, ‘idealurile’ împlinite

 
Adevărul sună ca şi cum ar fi ură
în urechile celor care urăsc adevărul
 
 
 
 
Personalul din domeniul sănătăţii din Marea Britanie face presiuni tot mai mari şi mai agresive asupra femeilor însărcinate ca să facă avort

O mamă scoţiană care a ignorat presiunea medicală de a-şi avorta copilul a dat naştere unui băiat sănătos. Lauren Webster, 21 de ani, din Cumbernauld, care suferise anterior două pierderi de sarcină, a fost întrebată de medici în mod repetat pe parcursul sarcinii dacă dorea să-şi avorteze copilul, după ce s-a descoperit la o ecografie în săptămâna a 13-a că copilul ei nenăscut avea o ‘obstrucţie de vezică urinară’ cu o şansă redusă de supravieţuire şi putea suferi de o boală genetică, sindromul Edward.

Lauren Webster s-a împotrivit presiunii de a face avort susţinând că avea un presentiment că copilul ei va supravieţui. Medicii au rămas uluiţi când fiul ei Ollie s-a născut fără nici o problemă de sănătate, pentru că ‘obstrucţia de vezică’ s-a corectat singură pe parcursul sarcinii, iar diagnosticul de sindrom Edward a fost anulat la o altă ecografie.

Vorbind pentru publicaţia The Scotsman, Lauren a spus: ,,Când am descoperit că eram însărcinată, m-am speriat foarte tare din cauza a ceea ce se întâmplase anterior. Dar am avut un presentiment că de data aceasta venise vremea mea. Când am mers la ecografia din săptămâna a 13-a, medicul mi-a spus că copilul avea o obstrucţie de vezică şi m-a întrebat dacă vreau să fac avort, spunând că el avea şanse mici de a supravieţui. În fiecare săptămână mă întreba dacă vreau să fac avort. Medicul mi-a spus că trebuia să mă întrebe”.

Ea a adăugat: ,,S-a dovedit că tot ce mi-au spus ei nu s-a întâmplat. Dacă altcineva ar fi să treacă prin această experienţă, eu nu mi-aş dori să facă avort, pentru că nu ştii ce se va întâmpla”.

 

Terorizate să facă avort

În mod şocant, chestiunea avortului forţat devine un lucru obişnuit în Marea Britanie, mai ales în instituţiile medicale. La începutul lunii s-a relatat că medicii i-au spus de 10 ori lui Natalie Halson, însărcinată, să-şi avorteze fetiţa, Mirabelle, după ce aceasta a fost diagnosticată cu spina bifida, pretinzând că va avea ,,o calitate slabă a vieţii”. Însă, Natalie a născut o fetiţă sănătoasă şi, după o operaţie la nivelul coloanei vertebrale, ea este acum încrezătoare că fiica ei va duce o viaţă fericită şi normală.

Natalie Halson a declarat: ,,Ei au susţinut că un avort era singura mea opţiune şi mi-au explicat că dacă duceam sarcina la termen, copilul meu va trăi în scaun cu rotile şi nu va avea nici un fel de calitate a vieţii. Presiunea a fost extrem de insistentă chiar după ce am spus în mod repetat nu. Dar ceea ce m-a supărat cu adevărat a fost că mi s-a oferit un avort doar cu câteva săptămâni înainte de a naşte. Ea era deja o mică persoană dezvoltată la acel moment. A fost mârşav că ei doar vroiau ca eu să scap de ea. Mi s-a oferit un avort la fiecare consultaţie pe care am avut-o până în ziua în care s-a născut – de circa 10 ori în total”.

Ea a adăugat: ,,Aş spune oricăror părinţi care sunt sfătuiţi să facă avort că aceasta nu este singura lor opţiune, indiferent ce încearcă să le spună personalul spitalicesc. Şi întotdeauna să mergeţi după intuiţia voastră; ceva dinlăuntrul meu mi-a spus că copilul meu va fi bine – şi priviţi-o acum, ea este perfectă”.

 

Presiuni din partea personalului medical

În ciuda faptului că personalului din domeniul medical i se spune să rămână vigilent în timpul unei consultaţii în ce priveşte presiunea de a constrânge la avort, un raport şocant din 2016 al Comisiei pentru Calitatea Îngrijirii (Care Quality Commission, CQC) a descoperit practici cu mare presiune la unul dintre cei mai mari furnizori de avort din Marea Britanie, Marie Stopes. Raportul critic, care a silit gigantul din domeniul avortului să-şi suspende jumătate din servicii, a descoperit că în clinicile Marie Stopes personalul făcea presiuni asupra femeilor, încurajându-le să-şi avorteze copiii.

 

Protestatari care demonstrează în faţa primei clinici de avort Marie Stopes
din Belfast, Irlanda de Nord, octombrie 2012

 

De asemenea, raportul a dezvăluit că personalul din clinici primea bonusuri financiare pentru a încuraja femeile să facă avorturi. După ce raportul a fost dat publicităţii, o femeie a declarat că experienţa ei cu clinicile Marie Stopes este în acord cu descoperirile raportului. Ea a afirmat: ,,Am văzut câteva infirmiere şi mi-am explicat situaţia. M-am simţit ca şi cum ele vroiau ca eu să fac avort. Locul era ticsit cu oameni. Era ca pe bandă transportoare. Când le-am spus că nu vroiam să fac avort m-au acuzat că le iroseam timpul. Am fost scoasă pe uşă pe jumătate dezbrăcată şi plângând”.

Directorul pentru comunicaţii şi campanii al Societăţii pentru Protejarea Copiilor Nenăscuţi (Society for the Protection of Unborn Children, SPUC) din Scoţia, Michael Robinson a spus: ,,Realitatea scandaloasă din spatele faţadei de alegere este că femeile însărcinate sunt exploatate şi silite tot mai mult să facă avort. Investigaţia recentă realizată de organizaţia de caritate britanică Îngrijire şi Linie de Ajutor pentru Recuperare după Avort (Abortion Recovery Care and Helpline, ARCH) a descoperit că 75% din femeile care apelează la ea afirmă că au avut un avort pentru că au simţit presiune din partea unei persoane dragi. Pe câtă vreme presiunea şi constrângerea pot veni de la o diversitate de surse, partenerii intimi sunt principalii vinovaţi”.

El a adăugat: ,,Relatările care ies la iveală acum despre aceste tinere mame care au fost constrânse să-şi avorteze copiii arată nu numai o lipsă totală de compasiune şi grijă din partea personalului medical, ci şi cât de grav poate greşi personalul medical”.

 

Nota redacţiei: Această tendinţă a personalului medical şi nu numai de a apela cât mai des la avort face parte din cultura morţii – această mentalitate cumplită a zilelor noastre care nu mai preţuieşte viaţa. Oamenii lipsiţi de credinţa într-un Ziditor Atotputernic şi Atotmilostiv se consideră stăpâni pe propria viaţă şi pe vieţile altor oameni şi socotesc că ştiu mai bine când trebuie luată acea viaţă: avortul – luarea vieţii unor copii nevinovaţi care nu au nici o putere sau posibilitate de a se apăra, eutanasia – luarea vieţii bătrânilor, bolnavilor sau a celor care suferă de probleme psihice, care nici ei nu au nici o putere sau posibilitate de a se apăra.

Tendinţa de a face presiuni, practic de a hărţui femeile însărcinate să facă avort nu este caracteristică doar pentru Marea Britanie, ea există pretutindeni în Europa şi SUA, şi bineînţeles şi în România. Medicii care nu mai au principii creştine, ci doar utilitariste, sau sunt chiar adepţii cultului morţii şi nu mai iubesc viaţa, îndeamnă femeile să avorteze. Îndemnul la avort este făcut până şi în cazul femeilor însărcinate cu copii evaluaţi ca sănătoşi prin ecografie şi alte teste.

În realitate, singurii care iubesc viaţa sunt creştinii, căci ei merg pe urmele Aceluia care Singur a biruit moartea. Pe măsură ce mentalitatea creştină este izgonită din societate şi scade numărul creştinilor adevăraţi, al celor care înţeleg în profunzime ce înseamnă să fii creştin, creşte numărul adepţilor morţii care găsesc ca soluţie la multe probleme moartea, nu lupta pentru viaţă.

 

 

Google a intervenit în referendumul irlandez pe tema avortului

Compania Google a recunoscut că a intervenit în referendumul pe tema avortului din Irlanda din 2018, dar a afirmat că a fost doar pentru ,,a ajuta votanţii”.

În dezvăluirile făcute de site-ul pro-transparenţă Project Veritas, site-ul YouTube ,,a trecut pe lista neagră” un număr mare de filme de pe platforma sa înainte de referendum şi a intervenit în rezultatele căutărilor. YouTube este deţinut în totalitate de Google. Când irlandezii au căutat termeni specifici pe YouTube, rezultatele căutărilor lor au fost modificate manual de Google, asigurând astfel că filmele selectate de Google ajung în fruntea rezultatelor de căutare.

Printre căutările afectate de intervenţia Google au fost expresiile ,,catolic irlandez”, ,,viaţa copiilor nenăscuţi” şi ,,avortul este greşit”. Intervenţia în rezultatele căutărilor a avut loc cu o săptămână înainte de referendumul care a permis avortul la nivel naţional. Surse au dezvăluit ştirile pentru Project Veritas, care au fost coroborate ulterior de organizaţia de ştiri Breitbart. Unii observatori au remarcat că ar putea exista o manipulare similară a rezultatelor de căutare pe Google în cazul căutărilor legate de fosta secretară de stat Hillary Clinton şi folosirea (de către ea) a unui server de internet neînregistrat pentru comunicaţiile ei foarte secrete în cursul activităţii ei în cadrul administraţiei Obama.

Printre expresiile trecute pe lista neagră în cazul referendumului se numără: ,,avortul este barbar”; ,,avortul este greşit”; ,,avortul este crimă”; ,,anulaţi amendamentul 8”; ,,uciderea bebeluşilor nevinovaţi”; ,,dreptul la viaţă”; ,,avortul şi sindromul Down”; ,,uciderea copilului”; ,,avortul şi Biserica Catolică”. Un număr necunoscut de site-uri şi utilizatori YouTube a fost afectat de lista neagră a Google. De exemplu, The Irish Catholic, care este publicat în Irlanda, a observat că s-a aflat în rândul presei afectate.

 

Raliul pentru viaţă a toată Irlanda - eveniment naţional care are loc
din 2007 încoace, an de an, alternativ în Dublin şi Belfast

 

Google neagă activitatea nepotrivită. Într-o declaraţie către Breitbart, Google a declarat: ,,În cursul referendumului irlandez privind avortul, sistemele noastre au adus conţinut autorizat în fruntea rezultatelor de căutare pentru întrebările legate de avort. Aceasta s-a întâmplat atât pentru întrebările pro-alegere cât şi pro-viaţă, nu a existat nici o deosebire”.

Grupurile pro-viaţă din Irlanda s-au înfuriat la auzul ştirilor. Potrivit The Irish Catholic, activista pro-viaţă Namh Ui Bhriain a spus că ea este preocupată de comportamentul secretos al Google. Spunând că votanţii au fost manipulaţi de Google, ea a adăugat: ,,Noi nu ştim care conţinut a fost blocat şi care a fost promovat. Acesta este un amestec evident într-un vot democratic”.

,,Pur şi simplu noi nu ştim care filme au fost promovate şi care au fost coborâte în listă, sau ce impact a avut acest lucru asupra alegerilor votanţilor”, a spus John McGuirk de la grupul pro-viaţă Salvaţi Amendamentul 8 (SaveThe8th). El a adăugat: ,,Rezultatul referendumului a fost incorect, astfel că este aproape imposibil să-ţi imaginezi că această hotărâre a Google a fost singura responsabilă pentru el”. Scriind în The Irish Catholic, McGuirk a spus că rămâne impresia că Google a căutat să schimbe ce au văzut votanţii pe YouTube în zilele cruciale dinainte de vot. La acea vreme, ziarele au încercat să convingă Google să elimine reclamele şi conţinutul ,,amăgitor” de pe platforma sa. În acelaşi timp, grupurile pro-avort au declarat că ele vor considera Google responsabil dacă ar pierde referendumul.

În cele din urmă, campania pro-avort din Irlanda a ieşit victorioasă. Într-un document dat publicităţii după referendum, Institutul Vieţii din Irlanda a acuzat Google şi mass-media pentru părtinirea observată. Documentul a identificat 6 motive pentru care mass-media putea fi acuzată, de exemplu că presa a fost ostilă campaniei de a păstra dispoziţiile pro-viaţă în constituţia irlandeză şi a fost ,,părtinitoare în mod masiv” în favoarea avortului.

În plus, Institutul Vieţii a acuzat ,,factorul Google” pentru pierdere. Interzicând reclamele din ambele tabere înaintea votului, a afirmat grupul, Google a favorizat în realitate tabăra pro-avort. ,,Google a pretins că ei au acţionat corect interzicând reclamele din ambele tabere, dar aceasta este o absurditate. Campania DA[1] nu a avut nevoie de Google”, a spus studiul, remarcând că activiştii pro-avort au avut toate publicaţiile de presă importante de partea lor ,,care au publicat gratis reclame care valorau milioane de euro zilnic pentru susţinătorii avortului”.

Unii conservatori din SUA şi-au exprimat îngrijorările că Google şi alte platforme de reţele sociale se angajează în manipulare politică. De exemplu, în aprilie, senatorul american Ted Cruz (republican de Texas) a spus în cadrul unei investigaţii într-o subcomisie juridică faptul că unii americani cred că unele firme de tehnologie sunt părtinitoare împotriva conservatorilor. ,,Dacă companiile tehnologice chiar îşi folosesc puterile de monopol pentru a cenzura discursul politic, cred că acest lucru ridică chestiuni reale antitrust”, a spus Cruz.

Facebook, Google şi Twitter au negat că platformele lor sunt părtinitoare politic.

 

 

Facebook a blocat în mod intenţionat reclamele pro-viaţă în cursul votului de la referendumul privind avortul din Irlanda, recunoaşte conducătorul companiei

În cursul unui discurs recent, conducătorul companiei Facebook, Mark Zuckerberg a recunoscut că compania sa a ales să oprească grupurile americane pro-viaţă să transmită reclame în timpul referendumului privind avortul din Irlanda de anul trecut, în ciuda faptului că nu avea nici o obligaţie legală de a proceda astfel.

La Festivalul Ideilor de la Aspen, Zuckerberg a vorbit despre experienţa companiei sale legată de referendumul din mai 2018 privind abrogarea protecţiei constituţionale a Irlandei pentru copiii nenăscuţi ca un exemplu că ţările au nevoie de legi mai clare privind permisibilitatea reclamelor străine cu implicare în deciziile politice.

,,În cursul acelor alegeri, până la referendum, o mulţime de grupuri pro-viaţă americane au făcut reclamă în irlandeză pentru a încerca să influenţeze opinia publică de acolo”, a spus Zuckerberg. ,,Noi am mers la irlandezi şi i-am întrebat pe oamenii de acolo: ‘Cum vreţi ca noi să tratăm acest lucru ? Nu aveţi legi valabile care să stabilească dacă noi ar trebui să permitem acest tip de discurs în alegerile voastre, şi într-adevăr acesta nu pare a fi un lucru asupra căruia ar trebui să ia vreo decizie o companie particulară’”.

El spune că oficialii irlandezi le-au spus la acea vreme că ,,în prezent noi nu avem o lege, astfel că voi luaţi orice decizie vreţi să luaţi”. Însă, în ciuda faptului că guvernul irlandez în sine nu a considerat că reclamele pro-viaţă americane sunt ,,interferenţă în alegeri” de nepermis, Zuckerberg a dezvăluit că ,,noi am sfârşit prin a bloca reclamele”.

Această afirmaţie contrazice în mod evident mărturia lui din aprilie 2018 în faţa Congresului SUA, potrivit căreia ,,nu există absolut nici o directivă în nici una din modificările pe care le facem, pentru a nu avea părtinire în tot ceea ce facem”.

Recunoaşterea conducătorului Facebook întăreşte afirmaţia conservatorilor că gigantul reţelelor de socializare este angajat în părtinire şi cenzură politică. Reţeaua socială a fost criticată recent pentru blocarea unor legături [linkuri] informaţionale obiective despre avort de pe site-ul Asociaţiei Americane a Sarcinii şi blocarea criticilor la adresa unei monede canadiene care aniversa homosexualitatea, ca şi pentru etichetarea ca fals a unui raport corect despre un manual de istorie controversat. În martie, o investigaţie a site-ului Project Veritas oferea amănunte despre cum Facebook reduce traficul câtorva site-uri conservatoare importante.

Preşedintele Comisiei Federale de Comunicaţii (Federal Communications Commission, FCC), Ajit Pai a spus Congresului SUA luna trecută că el consideră că ,,giganţii tehnologici nereglementaţi prin lege din Silicon Valley” sunt astăzi ,,cea mai mare ameninţare pentru un internet deschis şi liber”. În timp ce conservatorii sunt divizaţi în ce priveşte remediul potrivit pentru acest fenomen, senatorul republican Josh Hawley a propus o lege care va cere platformelor sociale să-şi garanteze neutralitatea politică în faţa FCC dacă vor să-şi păstreze imunitatea acordată de Congres privind răspunderea legală faţă de ce permit utilizatorilor lor să posteze.

 

Surse

1. https://spuc.org.uk, 18 iunie 2019, UK care providers increasingly, aggresively pressuring mothers to abort

2. www.lifesitenews.com, 5 iulie 2019, Undercover video proves Google interfered in Irish abortion referendum

3. www.lifesitenews.com, 10 iulie 2019, Facebook intentionally blocked pro-life ads during Irish abortion vote, CEO admits

 

Articol apărut în ,,Catacombele Ortodoxiei”, nr. 120/iulie-august 2019

 


[1] DA la referendum însemna: Da, anulaţi amendamentul 8 care interzice avortul, deci DA pentru avort.