Noi am zidit biserica intr-o noapte

Noi am zidit biserica într-o noapte

La cererea cititorilor noştri, oferim câteva informaţii despre cărţi apărute la Editura Schimbarea la Faţă a mitropoliei noastre.

 

Noi am zidit biserica într-o noaptePC. Noi am zidit biserica 1

de preot Neculai-Adrian Bostea

A apărut la Editura Schimbarea la Faţă în 2006 şi prezintă istoria minunată a zidirii bisericii din satul Poiana Mărului, comuna Mălini, judeţul Suceava, în anul 1989.

O carte pe care o citeşti dintr-o suflare şi este cu neputinţă să nu fii impresionat de credinţa acestor oameni şi de minunata lucrare a lui Dumnezeu.


,,Ora 3 dimineaţa

Apare un străin.

Era un cioban din Pâraie.

– Doamne Maica Domnului, măi fraţilor, nu ştiam ce-i aici, eu îs cu stâna sus pe deal, de-acolo se vede ca în palmă, şi văd eu aseară un furnicar de oameni, cu becuri agăţate prin pari, şi mă întreb, ce-i acolo, ce se întâmplă, ce fac oamenii ăia ? După miezul nopţii parcă mai ceva … şi auzeam: unul striga apă, altul mortar şi m-am tot gândit … i-am întrebat şi pe ceilalţi, că suntem trei la stână, iar unul mi-a zis: ,,S-ar putea oamenii aceia să ridice biserică”. ,,Cum ? Biserică ? Eu mă duc până acolo …”. Măi fraţilor, păi asta-i catedrală, nu biserică. Ia dă-mi şi mie o lopată.

Cei care l-au auzit şi au fost în preajma lui spun că a lopătat ciobanul la mortar până după ora 4, iar apoi s-a dus la oile lui”.

 

Părintele Bostea a venit ca preot paroh în Poiana Mărului în 2001 şi avea să afle toate acestea de la credincioşi: ,,Trecuseră 12 ani, nu uitaseră nici un amănunt, nu se mai opreau din povestit, îmi plăcea să-i ascult, datorită lor şi pentru ei a apărut această carte”.

 

 

Istoricul Mânăstirii SlătioaraEditura AMD - M Slatioara

 

Editura ,,Schimbarea la Faţă” a Mitropoliei Slătioara a publicat recent Istoricul Mânăstirii Slătioara, lucrarea văzând lumina tiparului la tipografia mânăstirii noastre.

Cartea cuprinde 5 părţi. Partea I este dedicată schimbării calendarului, conţinând noţiuni fundamentale cu privire la rolul calendarului în viaţa liturgică şi o scurtă istorie a reformelor calendaristice din anii 1582 şi 1923. Partea a II-a conţine istoricul propriu-zis al Mânăstirii Slătioara, de la întemeierea ei până în prezent, cu bogate mărturii din istoria zbuciumată a Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România.

Partea a III-a cuprinde minuni ale Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul, ale cărui sfinte moaşte se găsesc în biserica mitropolitană. Partea a IV-a prezintă ecleziologia şi mărturisirea de credinţă a Bisericii noastre, iar partea a V-a este un album foto cu imagini de arhivă şi recente.

Istoricul Mânăstirii Slătioara, realizat în condiţii grafice deosebite, reprezintă o lucrare-document extrem de importantă şi necesară, care-şi găseşte locul printre paginile de istorie bisericească contemporană.

 

Recent, având în vedere numărul mare de mărturii adunate în ultimii ani de la credincioşi, despre viaţa şi minunile Sfântului Ierarh Glicherie, mitropolia noastră a hotărât să retipărească cartea despre viaţa sfântului. Aşteptăm cu multă bucurie apariţia acestei cărţi, ca şi altele care ne-ar putea aduce înaintea ochilor sufleteşti credinţa înaintaşilor noştri, spre întărire şi mântuire. 

Din aceeasi categorie...