Psihologia totalitarismului (III)

Psihologia totalitarismului (III)

 

Partea a II-a

Respingerea transumanismului şi tehnocraţiei

Aşa cum am menţionat anterior, liderii care proclamă relatările sunt de asemenea întotdeauna hipnotizaţi. Ei sunt fanatici în acest sens. Cu toate acestea, în timp ce liderii mondiali de astăzi sunt fanatici în ce priveşte trasumanismul şi tehnocraţia, ei pot să nu creadă în mod necesar ceea ce spun despre COVID.

’Priveşte, uită pentru o clipă de relatarea COVID’

,,În sfârşit, provocarea ultimă nu este atât de mult de a arăta oamenilor că coronavirusul nu era atât de periculos precum ne aşteptam, sau că relatarea COVID este falsă, ci mai degrabă că această ideologie este problematică – această ideologie transumanistă şi tehnocratică este un dezastru pentru omenire; această gândire mecanicistă, această credinţă că universul şi omul este un fel de sistem mecanic material, care ar trebui pilotat şi manipulat într-un mod transumanist tehnocratic mecanicist”.

Mulţi ştiu că spun minciuni, dar ei justifică acele minciuni ca fiind necesare pentru a aduce ideologiile transumanismului şi tehnocraţiei la împlinire. Agenda COVID ridicolă este un mijloc către un scop. Acesta este alt motiv pentru care noi trebuie să continuăm să respingem şi să vorbim deschis, deoarece odată ce dispar contraargumentele, aceşti lideri vor deveni încă mai fanatici în căutarea lor ideologică.

,,Aceasta este provocarea ultimă: a arăta oamenilor că în final, o perspectivă transumanistă asupra omului şi lumii va atrage după sine dezumanizarea fundamentală a societăţii noastre. Deci, cred că aceasta este provocarea reală cu care ne confruntăm. Arătând oamenilor, ’priveşte, uită pentru o clipă de relatarea COVID’.

Dacă noi continuăm în acelaşi mod, ne îndreptăm către o societate transumanistă controlată în mod radical tehnologic, care nu va lăsa loc defel pentru viaţa unei fiinţe umane”.

 

Va deveni mai rău înainte de a deveni mai bine

Ca şi mine, Desmet este convins că noi ne îndreptăm cu repeziciune către totalitarism global şi că lucrurile vor merge mult mai rău înainte ca ele să meargă mai bine. De ce ? Fiindcă noi suntem doar în stadiile iniţiale ale procesului totalitarismului. La orizont, identitatea digitală se conturează considerabil, şi odată cu ea vine o reţea de control puternic impenetrabilă capabilă de a distruge aproape pe oricine.

Licărirea de speranţă este aceasta: oricine a studiat formaţia de masă şi totalitarismul a conchis că ambele sunt în mod intrinsec auto-distrugătoare. Ele nu pot supravieţui. Şi, cu cât are mai multe mijloace la dispoziţie pentru a controla populaţia, cu atât mai curând s-ar putea auto-distruge, deoarece totalitarismul distruge miezul fiinţei umane.

Totul este despre controlul guvernamental …

În cele din urmă ,,totalitarismul” se referă la ambiţia sistemului. El vrea să elimine posibilitatea alegerii individuale, şi făcând aceasta, distruge miezul a ceea ce trebuie să fie uman, ,,deoarece energia psihologică într-o fiinţă umană apare în orice moment în care o fiinţă umană poate face o alegere care este cu adevărat propria alegere”, spune Desmet. Cu cât mai repede un sistem distruge individul, cu atât mai curând sistemul colapsează.

Încă o dată, singura armă împotriva distrugerii brutale a umanităţii este a combate, a vorbi deschis, a te împotrivi fără violenţă. Nu poate opri totalitarismul pe căile sale, dar poate ţine în şah cele mai crunte atrocităţi. De asemenea va asigura un mic spaţiu unde cei care se opun pot încerca să supravieţuiască împreună şi să prospere în mijlocul peisajului totalitar.

,,Deci, dacă vrem să reuşim, noi trebuie să ne gândim la structuri paralele care ne pot permite să fim puţin auto-suficienţi. Noi putem încerca să ne convingem că nu avem nevoie prea mult de sistem. Dar până şi aceste structuri paralele vor fi distruse la un moment dat dacă oamenii nu continuă să vorbească deschis. Deci, acest fapt este crucial.

Cu cât oamenii fac mai multe proteste, cu atât mai puţin totalitarismul se poate instaura asupra lor

Încerc să aduc aceasta în atenţia oricărei persoane. Noi putem construi structuri paralele pe cât de multe vrem, dar dacă sistemul devine prea distrugător şi decide să folosească potenţialul său agresiv total, atunci structurile paralele vor fi distruse. Dar sistemul nu va atinge niciodată acest nivel de profunzime a hipnozei dacă există voci distonante, care continuă să vorbească deschis. Prin urmare, sunt foarte hotărât să continui să vorbesc”.

Cu toate că este imposibil a face predicţii precise, sentimentul puternic al lui Desmet este că probabil vor fi cel puţin 7-8 ani înainte ca sistemul totalitar care se naşte actualmente se va prăbuşi şi se va auto-distruge. Ar putea fi mai mulţi sau mai puţini [ani]. Societatea este un sistem dinamic complex, şi nici măcar în privinţa sistemelor dinamice simple nu se pot face predicţii nici măcar cu o secundă înainte. Acest lucru este cunoscut ca impredictibilitatea deterministă a eco-sistemelor dinamice.

 

Mai multe informaţii

Indiferent cât de mult durează [până când se auto-distruge], cheia este de a supravieţui tuturor acestor lucruri şi de a face ce poţi pentru a minimaliza carnajul. O provocare cheie la nivel individual va fi a menţine principiile elementare ale umanităţii. În interviu, Desmet discută cartea lui Alexandru Soljeniţân, Arhipelagul Gulag, care subliniază importanţa păstrării umanităţii proprii în mijlocul unei situaţii inumane.

,,Acesta, probabil, este singurul lucru care ne poate garanta un rezultat bun al întregului proces – care este un proces necesar, cred. Această criză nu este lipsită de semnificaţie. Nu este lipsită de sens. Este un proces în care societatea poate da naştere la ceva nou, ceva mult mai bun decât există până în prezent”, spune el.

Traducere: Catacombele Ortodoxiei