Toata lumea ne minte

Toată lumea ne minte: producătorii, medicii, profesorii, guvernul. Şi nu în ultimul rând, noi înşine …

de Vlad

 

Astăzi, realitatea pare mai greu de surprins ca oricând. Suntem înconjuraţi de minciună şi făţărnicie, de măşti de tot soiul şi scurte scenete, cu actori care se implică conştient în minciuna mondială, sau care ajung în această postură din dorinţa de a trăi confortabil, schimbându-şi cinstea de om pe cea de slugă proastă.

Aproape tot ce ne înconjoară are în spate o minciună, pe care o înghiţim conştient sau inconştient. În primul rând, mâncăm o sumedenie de minciuni: ni se spune încontinuu că E-urile sunt necesare şi benefice pentru alimentaţia modernă (precum ne minte Mediafax), deşi când eram copii, bunicile noastre nu foloseau nici un E pentru a conserva murăturile sau zacusca şi orice altceva se pregătea în gospodărie. Ştia bunica să facă de toate fără să pună în ele nimic, şi ţineau tot anul.

Tot ce găsim astăzi pe piaţă are nu un E, ci mai multe, de obicei de la 2-3 în sus. Amelioratori de gust, afânători, conservanţi, reglatori de aciditate etc. Substanţe chimice sintetice sau extrase din diverse surse, dintre care unele nu prea ortodoxe. Precum coşenila din sucul de vişine, un colorant roşu-carmin care se extrage din nişte insecte cu acelaşi nume, originare din Mexic. Sau L-cisteina din produsele de panificaţie, care este extrasă cel mai adesea din păr uman. Acesta sunt doar 2 exemple, dar lista ar putea continua. Nu mai discutăm de substanţele chimice sintetice, dintre care multe sunt cancerigene.

Astăzi există E-uri, sau substanţe asemănătoare E-urilor, dar pe care le întâlnim în medicamente sub denumirea de excipienţi, la fel de bizare. Excipientul, prin definiţia lui, este o substanţă care se adaugă medicamentului în sine – principiul activ – pentru o încorporare mai activă. Să fim serioşi ! Sunt mulţi excipienţi care nu servesc la nimic, poate doar la otrăvirea noastră. Voi da un singur exemplu, fiindcă s-ar putea scrie o carte despre aceasta: îndulcitorii artificiali pe care-i găseşti astăzi în extrem de multe medicamente, vitamine şi minerale de sinteză. Acesulfam, aspartam, sorbitol, sucraloză, ce să mai vorbim de compuşii cu mercur (de exemplu thiomersal) prezenţi în multe vaccinuri, dar şi în medicamente pentru afecţiuni oculare !

În acelaşi timp, industria alimentară, ca şi cea farmaceutică ne avertizează cu privire la tot soiul de pericole din branşa lor. Apar reglementări care să ne apere de salmoneloză, trichineloză, gripă aviară, şi cine ştie ce mai ce, când adevăratul pericol sunt ei înşişi ! Ei vor să ne ferească de salmoneloză, trichineloză şi alte boli pe care le luăm de la animale, speriindu-ne practic cu spectrul lor, în timp ce iradiază cea mai mare parte din alimentele existente pe piaţă – o modalitate de procesare mult mai înfiorătoare decât orice -oză –, când nu le injectează cu tot felul de substanţe toxice care au menirea de a le păstra culoarea şi frăgezimea pentru a le ţine cât mai mult timp posibil în supermarketuri.

Ni se spune că laptele crud poate duce la o sumedenie de boli, dar ei ne oferă pe piaţă lapte procesat (UHT) care este mai periculos decât laptele crud ! Ni se spune, de asemenea, că mâncarea crudă este periculoasă, dar ni se oferă mâncare procesată până nu mai are nimic hrănitor în ea ! Iar industria farmaceutică avertizează că vitaminele sunt periculoase şi deja umblă la dozele zilnice recomandate, începând să le scadă pentru a preîntâmpina otrăvirea noastră cu ele !

Toate aceste vor culmina cu instaurarea pretutindeni a Codex Alimentarius, care va legifera alimentele procesate în ultimul grad, adică complet moarte şi lipsite de orice ingredient hrănitor – fiindcă procesarea nu distruge doar vitaminele şi enzimele, ci descompune şi proteinele şi celelalte clase de substanţe necesare vieţii, schimbându-le practic structura şi transformându-le în substanţe care pot fi chiar nocive pentru organismul uman.

De asemenea, industria agricolă şi cea a creşterii animalelor sunt pe aceeaşi cale. Astăzi se promovează exclusiv soiurile de animale de fermă care dau carne şi lapte în cantităţi sporite, dar care sunt crescute cu hormoni şi antibiotice. Acestea se regăsesc în lapte şi carne şi aşa ajungem la probleme de sănătate dintre cele mai grave la nivelul tinerilor şi nu numai. În ultimii ani, a scăzut fenomenal vârsta şi totodată a crescut incidenţa dereglărilor hormonale ale tiroidei şi de natură sexuală îndeosebi la fete. Spitalele sunt pline de fete cu cancer de col uterin, chisturi ovariene, sau fibroame la vârste fragede, începând de la 8-9 ani. În plus, invazia de hormoni din alimentaţie a dat naştere unei promiscuităţi crescânde în rândul tinerilor.

Pentru cei sceptici în această privinţă, voi da două exemple concrete. O femeie cu o tumoare ovariană a fost întrebată de medicul ei ginecologic dacă mănâncă aripioare de pui. Femeia, foarte uimită de întrebarea medicului, a răspuns afirmativ. Medicul i-a explicat că puii crescuţi în fermele moderne sunt injectaţi la baza aripilor cu hormoni steroizi pentru a creşte cât mai mari. Hormonii steroizi se răspândesc, fireşte, în toată carnea puiului, însă în aripi se află în cea mai mare concentraţie. Consumând aripi de pui, hormonii steroizi trec în organismul uman unde cauzează dereglări hormonale care accelerează creşterea celulară, inclusiv a tumorilor, chisturilor, şi fibroamelor.

De asemenea, o fetiţă de 9 ani a fost dusă la Spitalul de Boli Endocrinologice I.C. Parhon pentru că i se declanşase pubertatea. Medicul care a consultat-o a sfătuit-o pe mama fetiţei să nu-i mai dea să mănânce lactate provenind de la firma Danone. Astfel de lucruri nu se întâmplă numai în rândul fetelor, ci apar şi la băieţi, dar cu o incidenţă scăzută. Un băiat de 8 ani a ajuns la acelaşi spital cu o tumoare pe sânul drept. Cauza: hormonii din alimentaţie.

Cel mai probabil, nu doar aripile de pui şi lactatele Danone sunt bogate în hormoni, ci multe alte produse de pe piaţa de carne şi lactate. Însă ni se spune frecvent că lactatele şi carnea de la ţărani pot fi infestate şi, într-o bună zi, prin reglementări menite să ne apere odată pentru totdeauna de acestea, ţăranii nu vor mai avea acces pe pieţele româneşti.

În domeniul agriculturii, chiar şi în România, şi-au făcut loc organismele modificate genetic, pentru moment porumbul şi soia. Producătorii de organisme modificate genetic mint de la un capăt la celălalt: ei propovăduiesc sus şi tare că recoltele sunt mai bogate, că plantele sunt mai puţin sensibile la dăunători, şi vor salva planeta de foamete. Toate acestea sunt minciuni, dovedite de cei care au experimentat deja culturile de organisme modificate genetic şi încearcă să tragă semnale de alarmă: plantele nu sunt mai puţin sensibile la dăunători, şi ceea ce este cel mai grav, după câţiva ani, ele deşertifică solul pe care sunt cultivate şi-l otrăvesc cu toxinele pe care le conţin, care sunt inserate genetic.

Seminţele de tot soiul de plante tratate, existente pe piaţă, necesită utilizarea de pesticide – producătorii fiind de multe ori una şi aceeaşi companie care împuşcă doi iepuri: cumperi seminţe, dar cumperi şi pesticidele aferente –, iar pesticidele de astăzi, chiar dacă ni se spune că au gradul cel mai redus de toxicitate, III sau IV, sunt extrem de vătămătoare (Nu mai vorbim despre gradul I sau II de toxicitate, pe care legea nici nu permite să fie manipulate de particulari, ci doar de firme). Ce efecte pot avea asemenea pesticide ? De la cancer de orice natură la probleme de tiroidă, cancer uterin – acestea două: tiroida şi echilibrul hormonal sexual fiind cele mai sensibile din organismul uman. Este de notat că pesticidele rămân în sol vreme îndelungată şi se infiltrează în pânzele freatice.

Şi medicii ne mint cu zâmbetul pe buze. Este din ce în ce mai limpede că ei nu mai au drept scop tratarea şi vindecarea omului de felurite boli, ci s-au pus în slujba uciderii lui. Astăzi, cancerul este din ce în ce mai frecvent şi nu este de mirare, de vreme ce vedem cu ochii noştri câte surse de substanţe cancerigene sunt în jurul nostru: mâncare, medicamente, pesticide în sol şi apă, radiaţii electromagnetice – provenite de la cuptoarele cu microunde, telefoanele celulare şi turnurile de antene, reţelele tv digitale etc – şi câte şi mai câte. Ce spun medicii ? Chimioterapie ! Să mai spun că substanţele cu care se face chimioterapie sunt cancerigene ? Pe lângă faptul că sunt extrem de vătămătoare pentru organism şi nici nu au efectele scontate. Dacă nu e chimioterapie, e radioterapie, care e totuna la nivel de efecte, dacă nu şi mai şi.

Iată cum este manipulată cisplatina, un citostatic celebru care a făcut înconjurul lumii, fiind lăudat vreme de decenii. Cisplatina perturbă ciclul celular, ajungând să omoare celulele şi să reducă dimensiunea tumorilor. Dar unde scrie ce efecte secundare are ? Unul dintre cele mai nesemnificative efecte secundare ale sale este că provoacă între 10-12 accese violente de vomă pe zi persoanelor cărora le este administrată

Mulţi au căutat alternative la chimioterapie şi astăzi există o sumă de tratamente – cele mai multe bazate pe o alimentaţie foarte curată, regim strict, combinat eventual cu felurite reţete de ceaiuri şi remedii din plante medicinale –, însă medicina alopată luptă din răsputeri împotriva acestor alternative.

Realitatea este că lumea medicală se află în aceeaşi barcă cu industria farmaceutică, urmărind interesele ei. Medicii primesc comisioane grase şi felurite sponsorizări pentru congrese şi conferinţe, deplasări în străinătate etc, pentru a recomanda pacienţilor lor medicamente despre care ambele părţi ştiu că au efecte secundare dintre cele mai grave. Leziuni cerebrale ireversibile, agresivitate crescută, riscul de ucidere în masă, sinucidere etc.

O ramură aparte a medicinei care a devenit aproape satanică este psihiatria, iar medicaţia de care face uz vine direct din iad: prozac, ritalină, paxil, zoloft şi lista ar putea continua la nesfârşit. Noul DSM – Manualul de Diagnostic şi Statistică a Bolilor Mintale – încearcă să ne scoată pe toţi bolnavi psihic. Ca atare, fiecăruia dintre noi i-ar prinde bine un … prozac.

De altfel, industria farmaceutică a recunoscut că are drept scop declarat ca toţi cetăţenii americani să aibă cel puţin 2 medicamente pe reţetă, pe care să le consume în mod regulat. Şi această metodă se aplică şi în Uniunea Europeană, şi chiar în România, prin prescrierea de tot felul de medicamente fără rost, doar pentru a fi consumate.

Bomboana de pe coliva sistemului sanitar de pretutindeni o constituie eutanasia şi încercările continue de a o introduce pretutindeni la nivel de legislaţie. Cum oamenii nu sunt prea dornici să fie eutanasiaţi, se caută şi se dezvoltă metode cât mai înşelătoare prin care să mai scape de câţiva dintre noi. Sunt nenumărate cazuri în lume de oameni care sunt supuşi eutanasiei pasive: sunt lăsaţi să moară de foame şi sete, sunt decuplaţi de la aparate etc. Însă una dintre cele mai feroce metode prin care se practică eutanasia este donarea de organe, căreia i se face o propagandă la fel de feroce pentru ‘dobândirea’ de cât mai mulţi adepţi. Deoarece organele vitale, pentru a fi transplantate, trebuie luate de la persoane în viaţă, s-au inventat noi tipuri de moarte: moartea cerebrală, moartea cardiacă etc, prin care un om viu poate fi declarat mort şi i se pot preleva organele vitale. Cu alte cuvinte, i se smulge inima din piept de viu, după care în mod evident este un om mort, şi fiindcă a fost de acord să-şi doneze organele, înseamnă că s-a sinucis.

Umbra morţii planează asupra omenirii din orice unghi am privi. Şi precum ne avertizează păstorii noştri, toate acestea se fac în mod premeditat, nimic nu este întâmplător.

Am putea continua lista minciunilor interminabile care ni se spun. Şi mediul academic este astăzi la fel de corupt ca cel medical sau industrial. Ca niciodată până acum, se scot la iveală diplome false, doctorate false, plagiate de tot felul. Astăzi poţi ajunge profesor universitar fiind un mare nimeni. Nimănui nu-i mai pasă de rigoarea ştiinţifică şi rectitudinea de care trebuie să dea dovadă un profesor universitar sau un cercetător ştiinţific. În zilele noastre se poate falsifica orice studiu ştiinţific şi se poate ridica la rang de ştiinţă orice aberaţie. Aşa se face că multe lucruri sunt cu fundul în sus: deşi ştiinţific se cunoaşte adevărul, promovată este minciuna ! Sunt promovate ideologii pe care până nu demult societatea umană le respingea. Sunt în vogă utilitarismul, eugenia, sterilizarea celor indezirabili etc, într-un cuvânt, orice este vătămător pentru omenire este mai mult decât de dorit !

Nu mai vorbim de metodele de supraveghere: de la camere video pretutindeni, ascultarea telefoanelor, interceptarea mailurilor şi corespondenţei particulare până la cipul RFID pe care guvernul doreşte să ni-l implementeze pentru a şti unde ne aflăm, ce facem şi dacă încălcăm vreuna din indicaţiile lui preţioase. Ni se spune că toate acestea se fac pentru a preveni terorismul, pentru a scădea rata infracţionalităţii etc, dar realitatea este că suntem cu toţii nişte infractori şi trebuie să fim urmăriţi 24 din 24 ore, ca nu cumva să vătămăm pe cineva sau chiar pe noi înşine !

Ni se spune că planeta este în pericol şi se vântură spectrul încălzirii globale şi nenumărate hotărâri privind protejarea mediului înconjurător – gogoriţe aşa-zis ştiinţifice care au fost lansate cu ajutorul mediului academic, corupt de interese străine de el. Ni se vorbeşte de locuinţe energetice şi de cantitatea mare de dioxid de carbon din atmosferă. Ni se spune că suntem prea mulţi pe glob şi consumăm resursele prea repede, producem prea mult dioxid de carbon etc.

Dacă ar fi să socotească cineva, probabil că ni se spune o minciună pe minut, în această lume a minciunii şi făţărniciei. Însă nu este posibil ca doar cei care ţin frâiele acestei lumi să fie nişte mincinoşi, iar ceilalţi doar victimele lor. Din nefericire, oamenii înşişi s-au dezis de cinstea lor de oameni. Conştient sau inconştient.

Conştient sau inconştient, omenirea a acceptat de-a lungul veacurilor cursul lin care a dus către evenimentele actuale. Toate acestea nu s-au petrecut dintr-o dată, însă astăzi au ajuns la un apogeu. Şi noi, cei de astăzi, să fim sinceri, ştim care-i adevărul şi de prea multe ori coalizăm cu minciuna. Din laşitate, din comoditate, din mândrie, cel mai adesea.

Şi noi, creştinii, manifestăm aceleaşi simptome. Precum spunea Sfântul Ioan Maximovici († 1966), creştinilor de la sfârşitul veacului le va lipsi sinceritatea: ,,Căutarea compromisului va fi înclinaţia caracteristică a oamenilor. Sinceritatea spovedaniei va dispărea. Oamenii îşi vor justifica cu isteţime căderea, iar răul din jur va încuraja o asemenea dispoziţie generală. Se va împământeni printre oameni apostazia de la adevăr şi dulceaţa compromisului şi a păcatului”.

Vedem cu ochii noştri cum se adeveresc cuvintele sfântului. Ne minţim noi înşine în fel şi chip. Ne ducem la biserică, ţinem post, ne rugăm, dar nu ajunge. Ne minţim, ne amăgim crezând că făcând acestea ne vom asigura un loc în rai. Dar, de fapt, facem concesii la o multitudine de lucruri. Ne mint alţii, dar mai rău este când acceptăm minciuna lor şi o transformăm în adevăr. Şi mai rău este când ne minţim noi înşine, şi ne spunem că este suficient ceea ce facem pentru a ne mântui. Şi uite aşa, uităm să ne mai pocăim şi să ne ţinem conştiinţa trează, ca nu cumva să ne cuprindă cu totul în mrejele lui tatăl minciunii …

 

Nota redactiei

Pe site-ul nostru găsiţi o sumă de articole care adeveresc cele de mai sus: E-uri şi alte reglementări din domeniul industriei alimentare, otrăvirea apei potabile şi hranei, organismele modificate genetic, reguli de restricţionare a producţiei de hrană sănătoasă, donarea de organe, măsuri de supraveghere, locuinţe energetice, cipuri şi implantarea lor, ideologii la modă, eutanasie, ecologie şi până unde se poate merge cu protejarea mediului înconjurător etc).