Cugetari nr. 15

Ianuarie 2012

Se înmulţesc zonele ‘Nu trece’ din Europa pentru nemusulmani

,,Ocupaţie fără tancuri sau soldaţi”

de Soeren Kern, cercetător la Grupul de Studii Strategice din Madrid

 

Extremiştii islamici intensifică crearea de zone ‘Nu trece’ în oraşele europene care sunt cu acces interzis pentru nemusulmani.

Multe zone ‘Nu trece’ funcţionează ca microstate guvernate de legea islamică sharia. Autorităţile ţării gazdă au pierdut efectiv controlul în aceste zone şi în multe situaţii sunt incapabile să asigure chiar asistenţa publică de bază precum serviciile de poliţie, pompieri şi ambulanţă.

Zonele ‘Nu trece’ sunt produsul secundar al deceniilor de politici multiculturale care au încurajat imigranţii musulmani să creeze societăţi paralele şi să rămână mai degrabă separaţi decât să devină integraţi în naţiunile europene gazdă.

De exemplu, în Marea Britanie, un grup musulman numit Musulmanii Împotriva Cruciadelor a lansat o campanie pentru a transforma 12 oraşe britanice – inclusiv ceea ce se numeşte ‘Londonistan’ – în state islamice independente. Aşa-numitele Emirate Islamice vor funcţiona ca enclave autonome conduse prin legea islamică sharia şi vor opera cu totul în afara jurisprudenţei britanice.

Cugetari 71 1

Proiectul Emiratelor Islamice (foto) enumeră oraşele britanice: Birmingham, Bradford, Derby, Dewsbury, Leeds, Leicester, Liverpool, Luton, Manchester, Sheffield, ca şi Waltham Forest din nord-estul Londrei şi Tower Hamlets din estul Londrei ca teritorii ţintă pentru guvernarea absolută sharia.

În zona Tower Hamlets din estul Londrei (cunoscută de asemenea ca Republica Islamică Tower Hamlets), predicatorii musulmani extremişti, numiţi talibanii din Tower Hamlets, emit în mod regulat ameninţări cu moartea la adresa femeilor care refuză să poarte vălul islamic. Străzile din împrejurimi au fost umplute cu afişe Cugetari 71 2care anunţă: ,,Intraţi într-o zonă controlată de sharia: legi islamice obligatorii” (foto). Şi reclama de pe stradă considerată insultătoare pentru musulmani este în mod regulat devastată sau cenzurată cu pulverizator de vopsea.

În zona Parcului Bury din Luton, musulmanii au fost acuzaţi de ‘purificare etnică’ prin hărţuirea nemusulmanilor până în punctul în care mulţi dintre ei s-au mutat din vecinătăţile musulmane. În West Midlands, doi propovăduitori creştini au fost acuzaţi de ‘crime de ură’ pentru înmânarea de foi volante evanghelice într-o regiune predominant musulmană din Birmingham. În Leytonstone în estul Londrei, extremistul musulman Abu Izzadeen l-a interpelat răuvoitor pe fostul ministru de interne britanic John Reid zicând: ,,Cum îndrăzniţi să veniţi într-o zonă musulmană ?”

În Franţa, serii mari de regiuni musulmane sunt considerate acum zone ‘Nu trece’ de către poliţia franceză. La ultima evaluare, există 751 zone urbane sensibile (zones urbaines sensibles, ZUS), aşa cum sunt numite eufemistic. O listă completă a zonelor urbane sensibile poate fi găsită pe un site al guvernului francez, completată cu hărţi din satelit şi demarcaţii stradale precise. Aproximativ 5 milioane musulmani trăiesc în zone urbane sensibile, părţi ale Franţei asupra cărora statul francez a pierdut controlul.

Imigranţii musulmani preiau controlul de asemenea în alte părţi ale Franţei. În Paris şi alte oraşe franceze cu populaţii musulmane mari, precum Lyons, Marsilia şi Toulouse, mii de musulmani blochează străzile şi trotuarele (şi prin extindere, întrerup afacerile locale şi blochează rezidenţii nemusulmani în locuinţele şi birourile lor) pentru a găzdui mulţimile debordante pentru rugăciunile de vineri. Şi unele moschei au început să difuzeze pe străzi, prin megafoane, predici şi imnuri de ,,Allahu Akbar”.

Spectacolele săptămânale, care au fost documentate de zeci de filmări postate pe www.youtube.com şi care au fost denunţate ca o ,,ocupaţie fără tancuri sau soldaţi”, au provocat mânie şi neîncredere. Dar în pofida numeroaselor reclamaţii publice, autorităţile locale au refuzat să intervină deoarece le este teamă de izbucnirea unor revolte.

În capitala belgiană Bruxelles (care este 20% musulmană), câteva cartiere de imigranţi au devenit zone ‘Nu trece’ pentru poliţişti, care sunt în mod frecvent atacaţi cu pietre de tinerii musulmani. În districtul Kuregem din Bruxelles, care se aseamănă adeseori cu o zonă de război urbană, poliţia este silită să patruleze regiunea cu două maşini de poliţie: o maşină care să efectueze patrularea şi altă maşină care să preîntâmpine ca prima maşină să fie atacată. În districtul Molenbeek din Bruxelles, poliţiei i s-a ordonat să nu bea cafea sau să mănânce sandviş în public în timpul lunii islamice a ramadanului.

În Germania, în cadrul unui interviu din 1 august 2011 acordat cotidianului Der Westen, şeful Departamentului de Poliţie, Bernhard Witthaut a dezvăluit că imigranţii musulmani impun zone ‘Nu trece’ în oraşele de pe întreg teritoriul german într-un ritm alarmant.

Intervievatorul l-a întrebat pe Witthaut: ,,Există zone urbane – de exemplu în Ruhr – districte şi blocuri de locuinţe care sunt zone ‘Nu trece’, însemnând că ele nu mai pot fi apărate de poliţie ?” Witthaut a răspuns: ,,Orice şef al poliţiei şi ministru de interne va nega. Dar, desigur, noi ştim unde putem merge cu maşina de poliţie şi unde, chiar de la început, doar cu vehiculul personal. Motivul este că colegii noştri nu se mai pot simţi în siguranţă acolo câte doi, şi le este teamă că vor deveni ei înşişi victimele unei crime. Noi ştim că există aceste zone. Ba mai rău: în aceste zone, crimele nu mai au drept rezultat punerea sub acuzare. Ei sunt lăsaţi ‘lor înşişi’. Doar în cele mai rele cazuri, noi, cei din poliţie, aflăm ceva despre ce s-a întâmplat. Puterea statului nu este deloc în miezul problemelor”.

În Italia, musulmanii au rechiziţionat Piazza Venezia din Roma pentru rugăciuni publice. În Bologna, musulmanii au ameninţat în repetate rânduri că vor bombarda Catedrala San Petronio deoarece ea conţine o frescă veche de 600 ani inspirată din Infernul lui Dante care îl înfăţişează pe Mahomed torturat în iad.

 

Cugetari 71 3

Catedrala San Petronio din Bologna, Italia
Această frescă renascentistă timpurie a fost pictată de Giovanni da Modena
şi îl înfăţişează pe Mahomed fiind torturat în iad. În 2002, extremiştii islamici
au încercat să arunce în aer catedrala pentru a distruge fresca

 

În Olanda, o curte de justiţie a ordonat guvernului să dea publicităţii o listă politic incorectă cu 40 zone ‘Nu trece’ din Olanda. Cele mai mari 5 cartiere musulmane problemă sunt în Amsterdam, Rotterdam şi Utrecht. Zona Kolenkit din Amsterdam este ,,districtul problemă” numărul 1 din ţară. Următoarele 3 districte sunt în Rotterdam – Pendrecht, het Oude Noorden şi Bloemhof. Districtul Ondiep din Utrecht este pe poziţia a 5-a, urmat de Rivierenwijk (Deventer), Spangen (Rotterdam), Oude Westen (Rotterdam), Heechterp/Schieringen (Leeuwarden) şi Noord-Oost (Maastricht).

În Suedia, care are unele din cele mai liberale legi de imigrare din Europa, mari părţi din sudul oraşului Malmö – care este mai mult de 25% musulman – sunt zone ‘Nu trece’ pentru nemusulmani. De exemplu, angajaţii serviciilor de pompieri şi urgenţe (n.r.: departamentul de pompieri, poliţia şi serviciile de ambulanţă în mod colectiv, în special atunci când sunt mobilizate pentru a se ocupa de urgenţe) refuză să intre în cel mai musulman district din Malmö, Rosengaard, fără escorta poliţiei. Rata şomajului în rândul bărbaţilor din Rosengaard este estimată a fi mai mare de 80%. Când pompierii au încercat să stingă un incendiu de la principala moschee din Malmö, au fost atacaţi de aruncătorii cu pietre.

În oraşul suedez Gothenburg, tinerii musulmani au aruncat cu bombe cu benzină în maşinile poliţiei. De asemenea, în districtul Angered al oraşului, unde au fost distruse mai mult de 15 maşini de poliţie, adolescenţii au îndreptat lasere verzi către ochii ofiţerilor de poliţie, dintre care unii au orbit temporar.

În districtul Backa din Gothenburg, tinerii au aruncat cu pietre în ofiţerii care patrulau. Poliţia din Gothenburg s-a străduit să facă faţă şi problemei adolescenţilor musulmani care au dat incendiat maşini şi au atacat serviciile de urgenţe în câteva zone ale oraşului.

Potrivit imamului stabilit în Malmö, Adly Abu Hajar: ,,Suedia este cel mai bun stat islamic”.

 

Articol apărut în ,,Catacombele Ortodoxiei”, nr. 71/iulie-august 2012

Din aceeasi categorie...