Mitropolitul Galaction Cordun, aparator al dreptei credinte

Mitropolitul Galaction Cordun, apărător al dreptei credinţeEditura AMD - Mitropolitul Galaction Cordun

 

Vă anunţăm, cu multă bucurie, că a apărut recent, la Editura Pim din Iaşi, cartea Mitropolitul Galaction Cordun, apărător al dreptei credinţe, de Elena Zodieriu.

Cartea este o prezentare a vieţii şi activităţii mitropolitului Galaction Cordun, reconstituită după documente şi mărturii. Autoarea reuşeşte să ne ofere o perspectivă inedită şi înviorătoare asupra celor săvârşite de mitropolit de-a lungul vieţii sale. Ea este un răspuns şi o mângâiere pentru orice credincios al Bisericii noastre, care s-a simţit lezat de acuzaţiile aduse mitropolitului Galaction prin intermediul unor cărţi sau articole de pe internet.

Vom reveni cu o prezentare mai pe larg a informaţiilor prezentate în această carte, pentru care autoarea a consultat Arhivele Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii; Arhivele Militare; Arhivele Naţionale Române, Ministerul Cultelor şi Artelor etc. Ea ne aduce înaintea ochilor lucruri despre mitropolitul Galaction pe care nu le cunoşteam câtuşi de puţin, care au fost ascunse publicului larg de cei care i-au studiat dosarul, din motive lesne de înţeles …