Sotia i-a spus sotului sa aleaga intre a da spre adoptie bebelusul nascut cu sindrom Down si divort
Soţia i-a spus soţului să aleagă între a da spre adopţie bebeluşul născut cu sindrom Down şi divorţ: tatăl a ales să păstreze bebeluşul
Familiile sunt făcute să crească împreună, dar uneori lucrurile nu stau astfel. După ce fiul său s-a născut cu sindrom Down, Samuel Forrest a trebuit să treacă printr-o alegere teribilă: fie să-l dea spre adopţie, fie să o vadă pe soţia lui cum îl părăseşte.
Samuel Forrest, care este de loc din Auckland, Noua Zeelandă, a fost foarte bucuros când soţia l-a născut pe fiul lor la un spital armenesc, pe 21 ianuarie 2015. Apoi a aflat că nu toată lumea era la fel de încântată de naşterea lui Leo. Când doctorul a ieşit, i-a spus: ,,Este o problemă cu fiul tău”. ,,Când am intrat în încăpere, toţi s-au întors către mine şi mi-au spus: ‘Leo are sindromul Down’”.
Spitalele armeneşti permit părinţilor care au copii cu sindrom Down să-şi dea copiii spre adopţie fără a-i lua acasă. ,,Soţia mea hotărâse deja, astfel că totul fusese făcut pe la spatele meu”, a spus el. El a fost şi şi-a văzut băieţelul, s-a uitat la el şi s-a gândit că este un copil minunat şi că nu are de gând să renunţe la el. Soţia lui, Ruzan Badalian, i-a spus clar să aleagă între a da spre adopţie copilul şi căsnicia cu ea. Văzând că nu renunţă la copil, Ruzan a depus un dosar de divorţ de soţul ei.
Pentru a se descurca cu noile cheltuieli, fiind un tată singur, Samuel Forrest a deschis o pagină de finanţare pe internet: ,,Scopul este de a strânge suficienţi bani pentru un an de zile, ca să-mi pot lua o slujbă cu jumătate de normă pentru ca Leo să nu stea la creşă şi să pot avea grijă de el”.
Într-un timp foarte scurt, Samuel a strâns 340.194 dolari, cu mult peste scopul său de 60.000 dolari. ,,La 9 zile după ce am început campania, Leo şi cu mine ne-am trezit în orele dimineţii că depăşisem ţinta noastră ! El este un băiat norocos să aibă sprijinul a mii de prieteni ca voi în întreaga lume”, a scris fericitul tată.
El a spus că banii suplimentari vor fi folosiţi pentru a-i da lui Leo ,,o casă şi o şcoală bună”. Dar nu toţi vor fi folosiţi doar pentru necesităţile familiei lui. ,,După toate necazurile prin care am trecut cu Leo, nu voi sta cu mâinile încrucişate şi voi privi cum bebeluşii sunt trimişi în orfelinate”, a spus el.
,,Vom folosi o parte din banii primiţi pentru a finanţa instituţii şi programe aici în Armenia care vor susţine pe viitorii părinţi să-şi păstreze copiii în ciuda tuturor infirmităţilor şi pentru îngrijirea mai bună a celor cu necesităţi speciale care sfârşesc departe de mămica şi tăticul lor”, a scris el pe pagina lui de finanţare. ,,De asemenea, am dori să împărţim fondurile suplimentare cu singurul orfelinat din Armenia care ia în mod regulat bebeluşii cu sindrom Down abandonaţi, ca şi cu alte organizaţii care pot ajuta aceşti copii. Mulţumită sprijinului vostru, putem începe deja să facem o diferenţă”.
Adopţia este doar o formă de discriminare cu care se confruntă cei cu întârzieri de dezvoltare. Părinţii copiilor nenăscuţi cu infirmităţi au parte adeseori de o presiune mare de a avorta astfel de copii. Studiile arată că 90% din copiii care sunt diagnosticaţi cu sindrom Down înainte de naştere sunt avortaţi, instituindu-se practic o formă de eugenie.
Cu toate acestea, doar 4% din părinţii care au copii cu sindrom Down regretă că i-au păstrat, potrivit unui studiu din 2011 publicat în Revista Americană de Genetică Medicală. Nu mai puţin de 99% din persoanele cu sindrom Down spun că sunt fericite cu vieţile lor.
Samuel Forrest speră că alţi părinţi şi într-o bună zi restul societăţii va şti să-i iubească şi să-i preţuiască pe aceşti copii. ,,Un copil cu sindrom Down devine întrucâtva o etichetă. Dacă putem scăpa de această etichetă, vom vedea că sunt normali”, a spus el pentru ABC. ,,Mă voi strădui să aflu unde este special Leo. Acest micuţ este minunat”.