Ce-ti mai pot auzi urechile astazi din gura unor slujitori ai Bisericii oficiale

Ce-ţi mai pot auzi urechile astăzi din gura unor slujitori ai Bisericii oficiale

În Postul Mare, tatăl unei cunoştinţe, care este pe stil nou, a căutat să se mărturisească undeva. Obişnuia să se ducă la un preot bătrân, dar acela a ieşit recent la pensie. Prin urmare, s-a dus omul la o biserică din centrul Bucureştiului, a ochit un preot mai în vârstă, în jur de 60 ani, zicând că se va trezi în faţa unui om serios, care poate că-i va da şi un sfat, şi i-a cerut să-l mărturisească.

Preotul nu l-a întrebat de post, dar omul i-a zis: Ştiţi, eu am postit. Şi preotul i-a răspuns: Eh, ce atâta post ? Nu-i aşa important postul. Catolicii, băieţi deştepţi, au renunţat la post. O să avem şi noi un sinod cât de curând care o să mai reglementeze lucrurile.

Omul i-a replicat: Dar Mântuitorul, Moisi au postit 40 zile, şi zice la carte să posteşti ! Preotul i-a răspuns: Este adevărat, Mântuitorul a postit, Moisi a postit, dar ce carte, unde scrie că noi trebuie să postim ? De altfel, şi cărţile tot de oameni sunt făcute. Deci pot fi modificate.

Atunci omul n-a mai zis nimic. Nici el nu este tânăr, are în jur de 70 ani. Nu a postit toată viaţa lui, ci mai încoace, spre bătrâneţe. S-a luptat cu el să postească, s-a luptat cu el să meargă să se mărturisească, să-şi facă datoria de creştin. Şi asta este ceea ce aude din gura unui preot !!!

Într-adevăr, precum spune Mântuitorul, nici voi nu intraţi, nici pe alţii nu lăsaţi să intre în Împărăţia cerurilor ! Când se va duce postul, rugăciunea şi-aşa este slabă, dacă există, adio gard, adio pază de draci …

Din aceeasi categorie...